reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

in vitro z komórką dawczyni

A u kogo teraz byłaś? Uwielbiam sprzeczne opinie, aż chce się żyć jak to słyszę. Immunologia zmienia się co miesiąc i to wszystko jest skomplikowane. Z lekami też trzeba rozważyć we własnym sumieniu. Zmam osoby które sie szczepiły limfocytami i bardzo żałują. Lekarze nie informują o skutkach ubocznych. Ja mam zalecenia na accofil ale tylko raz użyłam. A co Ty osobiście czujesz? Znasz siebie od zawsze i masz intuicję. Wiesz czy chorujesz na co itp. Ja np wiem że mój organizm rozwala stres...
No właśnie. Też jestem wściekła z powodu totalnie odmiennych opinii . I też drugi raz nie pojechałabym na szczepienie do Łodzi ( mimo że beta ruszyła tylko raz po tym szczepieniu) . 2 lata temu otworzyli nową klinikę ( Eneida - miłośnicy literatury antycznej) . Jedna ginekolog skończyła w kwietniu specjalizację immunologiczną. Dużo nowych wątków wyskoczyło podczas rozmowy. To że moja immunologia jest spaprana - to na 100% wiem. Każdy powrót do zdrowia po infekcji wirusowej to jest 6 tygodni i objawy obturacji jak przy astmie. Czy to przekłada się na brak sukcesu ivf - to znak zapytania. No nic porobię jeszcze trochę tych badań….

reklama
Melepola ty to zawsze mnie potrafisz rozbawić 😂🤣 tam gdzie ostatnio byłam nie poinformowali mnie nawet że wszystkie pięć zarodków zdegenerowało w weekend i nie było czego pobrać do PGt-a. Byłam przekonana że wszystko jest ok. W poniedziałek po weekendzie zajrzałam do panelu klienta i mało zawału nie dostałam .
Ja miałam kiedyś lepiej. Dostałam meldunek, że mamy kilka najwyższej klasy zarodków i będą kierowane do PGT. A potem za dzień czy dwa telefon, że nastąpiła pomyłka w przepływie informacji, że nie mamy nic bo wszystkie się zdegenerowały i nie ma nic do badań.

20241013_090943.jpg

No właśnie 5dpt!!! Jestem w szoku że taka kreska. Wiedziałam że może nic nie wyjść bo beta pewnie 10, max 20!!! Dziękuję! Mam nadzieję że to dobrze wróży 😀 to mój 10 zarodek! I pierwszy raz taki wynik!
Ps. Nie miałam ovitrelle ani nic w tym stylu.
A jakiej firmy ten test? Z ciekawości pytam. Mi jedyny jaki wyszedł pozytywnie to ten na covid 😎

reklama
Do góry