reklama
Ja miałam atosiban, Embroglue mi lekarka odradzała. Powiedziała ze gdyby magiczny klej działał to zawsze byłaby ciąża po nimHej,
Mam pytanie do osób po transferze, stosowałyście Embroglue i Atosiban? Jestem po punkcji dziś i zastanawiam się czy wykorzystać te produkty do transferu?
Dzoana91
Początkująca w BB
Hej dziewczyny!
Dla mnie im vitro też było czymś o czym nie myślałam..a jednak, po 3 latach starań lekarz powiedział że to najlepszy wybór. Leczę się w tfp w Krakowie, jestem po punkcji, ale lekarz zadecydował że mam za duży progresteron do świeżego transferu i musimy się wstrzymać.
Przy amh 1.3 finalnie zamrozilismy 9 zarodków. Boje się że mimo ilości, mogą one stracić na jakości ponieważ było ich dużo (łącznie jakieś 19).
Dla mnie im vitro też było czymś o czym nie myślałam..a jednak, po 3 latach starań lekarz powiedział że to najlepszy wybór. Leczę się w tfp w Krakowie, jestem po punkcji, ale lekarz zadecydował że mam za duży progresteron do świeżego transferu i musimy się wstrzymać.
Przy amh 1.3 finalnie zamrozilismy 9 zarodków. Boje się że mimo ilości, mogą one stracić na jakości ponieważ było ich dużo (łącznie jakieś 19).
monisiaa945
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny, ja jestem po punkcji. Jestem w trakcie przyjmowania estrofemu i w środę mam wizytę u Pani Doktor. Jeśli wszystko będzie dobrze to transfer po Wielkanocy 3.04-5.05. I chcialabym zapytać, bo piszecie, że przed transferem trzeba ograniczyć koenzym q10, a po całkowicie odstawić. I się zastanawiam, bo skończyło mi się większość supli, wiec zakupiłam tenfentil ona i od wczoraj go biorę, ale teraz już nie wiem czy czasem go nie odstawić...
Dziewczyny mam pytanie, jestem po punkcji , pierwszy okres dostałam 7 dni od punkcji, teraz czekam na drugi okres po punkcji,bo ten pierwszy cykl odpoczywam po hiperstymulacji, organizm musi dojść do siebie bo miałam bardzo dużo pęcherzyków , kiedy dostalyscie drugi okres licząc od punkcji ? W terminie tak jak poprzednie cykle przed punkcją czy okres się wam totalnie rozregulował przez stymulację? Pytam bo ten cykl będzie cyklem w którym być może będzie transfer jeśli wszystko pójdzie ok
agrekaa
Zaangażowana w BB
Część dziewczyny, po 3 latach starań mąż zgodził się wreszcie na invitro. Niestety w naszym przypadku starania były utrudnione że względu na tryb jego pracy ponieważ w Polsce jest średnio co dwa miesiące i nie zawsze w tych dniach cyklu co trzeba . Doradźcie mi proszę , od czego zacząć . Przyjedzie teraz w sierpniu więc chciałabym się przygotować w miarę skutecznie . Mam 45 lat i jeden jajnik więc biorę pod uwagę komórki dawczyni i chyba za swoimi nie będę próbować . Nie wiem czy tak się da . Jaką klinikę polecacie. Mieszkamy o okolicy Radomia . Proszę o wskazówki...
Cześć Dziewczyny, jestem 13 dni po transferze blastocysty (z OM 4d5w). Beta przyrasta prawidłowo ale czułam ból jajnika i mam lekkie plamienie więc pojechałam do lekarza żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną (niestety miałam właśnie po stronie bolącego jajnika) i widać malutki pecherzyk 6 mm ale jest splaszczony. Czy ktoś tak miał? Kiedy robiłyście pierwsze usg po transferze? Betę powtarzam jutro, do wczoraj przyrosty były po ponad 200%.
Dong
Fanka BB :)
Pierwsze usg miałam miesiąc po transferze- były już serduszkaCześć Dziewczyny, jestem 13 dni po transferze blastocysty (z OM 4d5w). Beta przyrasta prawidłowo ale czułam ból jajnika i mam lekkie plamienie więc pojechałam do lekarza żeby wykluczyć ciążę pozamaciczną (niestety miałam właśnie po stronie bolącego jajnika) i widać malutki pecherzyk 6 mm ale jest splaszczony. Czy ktoś tak miał? Kiedy robiłyście pierwsze usg po transferze? Betę powtarzam jutro, do wczoraj przyrosty były po ponad 200%.
reklama
Cześć dziewczyny. Bardzo trzymam za was kciuki, mam nadzieję że każdemu uda się wymarzone szczęście. Jestem „nowa” w tym temacie, chciałam zapytać czy są jakieś minusy in vitro… nie mówię o kwestii wiary.. tylko czy np przy tej procedurze jest większa pewność że nie będzie np wad genetycznych bo można przebadać zarodki? Dziękuję za odpowiedź.