reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy któraś była na długim protokole, była wprowadzona w stan menopauzy i rozpoczynała stymulację nie mając okresu?
Dziwne, bo nadal go nie mam i nawet nie czuję, że ma przyjść i trochę się martwię, że coś jest nie tak.

A mogę zapytać jakie nasienie ma Twój mąż? Macie problem z ilością, ruchliwością?
ze wszystkim 😅
Te wyniki są od sasa do lasa tak naprawdę.
Ilość najgorsza jaką mieliśmy to była 3mln/ml, najlepsza pewnie koło 20mln/ml. Ruchliwość była ze 40%, a była i z 10%. Morfologia była i 0% i 3%. Także u nas to naprawdę nie wiem od czego to zależy.

ze wszystkim 😅
Te wyniki są od sasa do lasa tak naprawdę.
Ilość najgorsza jaką mieliśmy to była 3mln/ml, najlepsza pewnie koło 20mln/ml. Ruchliwość była ze 40%, a była i z 10%. Morfologia była i 0% i 3%. Także u nas to naprawdę nie wiem od czego to zależy.
a u Ciebie wszystko dobrze hormonalnie? Co dodatkowo było powodem do in vitro?

a u Ciebie wszystko dobrze hormonalnie? Co dodatkowo było powodem do in vitro?
U mnie wszystkie hormony w normie, owulacje swoje ładne, endo grube i progesteron na bardzo dobrym poziomie.
Zdecydowaliśmy się na ivf przez czynik meski i lata niepowodzeń. Przed samym transferem wyszły mi polipy, mikropolipy i przerosty endometrium, które miałam usuniętete w histeroskopii jak i również miałam antybiotyk na przewlekłe zapalenie endometrium.

wiem :(
ja niestety i tak jestem w punkcie wyjścia. To jest takie przykre - to było parę miesięcy ciężkiej pracy dla mnie, zastrzyki, histero, tylko się wydarzyło a jestem dokładnie w tym samym miejscu co w lipcu.
Każda z nas miała takie wrażenie pewnie nie raz. Że znowu zaczyna od początku. I nie zna wyniku finalnego, niestety przykre to.
wiesz u mojego suple to chyba tylko robią dobrze na głowę, bo całą robotę robi Tamoxifen. Same suple nic nie ruszają wyników
Tamoxifen - to nie jest lek przy raku piersi?

reklama
U mnie wszystkie hormony w normie, owulacje swoje ładne, endo grube i progesteron na bardzo dobrym poziomie.
Zdecydowaliśmy się na ivf przez czynik meski i lata niepowodzeń. Przed samym transferem wyszły mi polipy, mikropolipy i przerosty endometrium, które miałam usuniętete w histeroskopii jak i również miałam antybiotyk na przewlekłe zapalenie endometrium.
Mi też po tej histeroskopii i łyżeczkowaniu - (był przerost endometrium)- wynik wyszedł- endometrium polipowate. Lekarz mówił że może to dobrze bo znamy przyczynę bichemu. Być może u ciebie transfer nie wyszedł bo endo nie zdążyło się zregenerować aby przyjąć zarodek. Wszędzie przecież piszą że trzeba min 3m-ce odczekać po łyżeczkowaniu. Nie jestem lekarzem wiadomo, ale może coś w tym jest.
Ja histero miałam na koniec listopada, w połowie stycznia mam wizytę i zaczynam stymulację. Nie wiem kiedy ewentualnie transfer. Jestem już na antykoncepcji.

Do góry