reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny pytanie do tych które zażywały encorton. Mam przepisane 1,5 tabletki dziennie encortonu. Dzisiaj jest już 5 tygodni i 6 dni. Zorientowałam się właśnie, że ten lek mi się skończył..
Jak długo go zazywałyscie? Kiedy odstawiłyście?
Ja odstawiłam powoli zmniejszając dawkę zgodnie z przykazaniem lekarza dopiero końcem pierwszego trymestru.

reklama
Dziewczyny pytanie do tych które zażywały encorton. Mam przepisane 1,5 tabletki dziennie encortonu. Dzisiaj jest już 5 tygodni i 6 dni. Zorientowałam się właśnie, że ten lek mi się skończył..
Jak długo go zazywałyscie? Kiedy odstawiłyście?
Możesz próbować na szybko ogarnąć receptę na receptomacie, przygotuj sobie tylko wydruki z poprzedniej recepty bo przeważnie o to prosi lekarz i powinni wypisać. Druga opcja zabranie papierów i ich w aptece i poproszenie o wystawie recepty farmaceutycznej. Może się zgodzą. Na własną rękę nie przerywała bym żadnych leków.

O, a czym się różniły te stymulki, że taka różnica? :) inne leki czypo prostu pęcherze inaczej rosły?
Ja w związku z tym, że zaczęłam stymulacje w 1 a nie w 2dc to mam nadzieję na wcześniejszą punkcję, ale wiaodmo
Miałam inny protokół. Z 11 DC byłam na krótkim protokole, a z 17 długi protokół i tu był dołączony gonapeptyl na całą stymulację. Na tym długim dużo wolniej rosły pęcherzyki i chyba bardziej równo plus dużo gorzej się czułam zarówno podczas stymulacji jak i gorzej przeszłam punkcję.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry