reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

Wszystko dobrze z dnia na dzień powinna być już coraz bardziej ukształtowana ❤️ spokojnie karmisz piersią i nie musi tez noworodek dziennie kupki robić ❤️

A teraz mogę się pochwalić podczas II procedury in-vitro (jestem po dwóch nieudanych transferach) po punkcji okazało się ze mam tylko 3 jajeczka, 2 dojrzałe i tylko jedno się zaplodnilo. Podali mi zarodek w 3 dobie ponieważ bali się ze nie dotrwa do 5 doby..
6 dpt zobaczyłam II piękne kreseczki a wczoraj w USG moj okruszek malutki 🥰🥰 serduszka jeszcze nie widać ale to dopiero 5+3 ❤️
Cudowna wiadomość!!! Ostatnio same dobre wieści na forum 😀

reklama
Wszystko dobrze z dnia na dzień powinna być już coraz bardziej ukształtowana ❤️ spokojnie karmisz piersią i nie musi tez noworodek dziennie kupki robić ❤️

A teraz mogę się pochwalić podczas II procedury in-vitro (jestem po dwóch nieudanych transferach) po punkcji okazało się ze mam tylko 3 jajeczka, 2 dojrzałe i tylko jedno się zaplodnilo. Podali mi zarodek w 3 dobie ponieważ bali się ze nie dotrwa do 5 doby..
6 dpt zobaczyłam II piękne kreseczki a wczoraj w USG moj okruszek malutki 🥰🥰 serduszka jeszcze nie widać ale to dopiero 5+3 ❤️
Co za wieści!!!! Moje gratulacje! Trzymamy kciuki za kropka 😍

Kochana jako położna dziecko może być żółte do 6 tyg jeśli karmione jestvtylko piersią 🥰 spokojnie. Mówi Ci to położna 😍
Kochana jako położna dziecko może być żółte do 6 tyg jeśli karmione jestvtylko piersią 🥰 spokojnie. Mówi Ci to położna 😍
Aż do 6 tygodnia ? Mozesz bardziej to wyjasnic ? Moja mała się urodziła 07.05 ma problem z bilirubina, jest podwyższona i lekarz w szpitalu kazal nam obserwować dziecko…. Powiedział ze dziecko może być żółte ale max do 8-10 dnia … chętnie zapoznam się z Twoja opinia ….
Dziś była położna powiedziała również, ze musimy obserwować mała, ale ogólnie ona jak i lekarz, mówili, ze później ma żółtaczka wpływ na mózg ….

Aż do 6 tygodnia ? Mozesz bardziej to wyjasnic ? Moja mała się urodziła 07.05 ma problem z bilirubina, jest podwyższona i lekarz w szpitalu kazal nam obserwować dziecko…. Powiedział ze dziecko może być żółte ale max do 8-10 dnia … chętnie zapoznam się z Twoja opinia ….
Dziś była położna powiedziała również, ze musimy obserwować mała, ale ogólnie ona jak i lekarz, mówili, ze później ma żółtaczka wpływ na mózg ….
Bilirubina u dziecka może być podwyższona do 6 tyg o ile karmione jest tylko piersią matki. Jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze nie powinno się wpadać w histerie :) jest teraz słoneczko staraj się dziecko wystawiać jak najwiecej na słońce to tez pomaga 🥰 jeżeli jesteście w domu to myśle ze jest wszzystko w porządku.. gdyby było złe na pewno skierowali by Was do szpitala :)

DD7D9C78-DA92-4389-BF5F-C41DCC51DDA7.jpeg

Nie przesadzałabym z tym 8-12 tyg ale 6 tyg to jest norma 🥰

reklama
Bilirubina u dziecka może być podwyższona do 6 tyg o ile karmione jest tylko piersią matki. Jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze nie powinno się wpadać w histerie :) jest teraz słoneczko staraj się dziecko wystawiać jak najwiecej na słońce to tez pomaga 🥰 jeżeli jesteście w domu to myśle ze jest wszzystko w porządku.. gdyby było złe na pewno skierowali by Was do szpitala :)

Zobacz załącznik 1524733
Nie przesadzałabym z tym 8-12 tyg ale 6 tyg to jest norma 🥰
Dzięki za odpowiedz. Chciałam porównac opinie :) i moje najszczersze gratulacje ! Spokojnej ciąży Ci życzę :)

Do góry