reklama
Zdecydowanie istotna jest faza cyklu. Najlepiej amh robić w 2,3 dc ( wiem, że wszędzie piszą, że nie ma to znaczenia, ale ma).Dziewczyny w jakim dniu cyklu powinno badać się AMH?
Pewnie robiłaś w różnych dniach cyklu lub też w innych labach. Przy amh ważne żeby robić to na samym początku cyklu (2,3 dc) w labie gdzie wynik dostajesz od ręki ( najlepiej robić w klinikach niepłodności - wynik miałam po 2 h).Więc jak to możliwe że raz wyszło mi 1,5 a później 2,5 dokładnie w tej kolejności? W odstępie kilku m-c
Basiaaaa007
Zaangażowana w BB
Zgadzam się. Moja pani doktor też zlecała to badanie w tych dniach cyklu.Zdecydowanie istotna jest faza cyklu. Najlepiej amh robić w 2,3 dc ( wiem, że wszędzie piszą, że nie ma to znaczenia, ale ma).
Madame JS
Fanka BB :)
Aaaale że koniecznie musi to wynikać z dnia cyklu? Ja zawsze robiłam w tym samym dniu, bo z innymi badaniami hormonalnymi, które się na pewno robi w 2-3. I wyszło mi 3,18, a rok później 4, więc...Więc jak to możliwe że raz wyszło mi 1,5 a później 2,5 dokładnie w tej kolejności? W odstępie kilku m-cy
Czy 1,5 czy 2,5 to nie są złe wyniki, także...
Madame JS
Fanka BB :)
No cóż, sama o to pytałam chyba tutaj parę miesięcy temu i odpowiedziano mi, że dzień nie ma znaczenia . No to teraz ma :-)Zdecydowanie istotna jest faza cyklu. Najlepiej amh robić w 2,3 dc ( wiem, że wszędzie piszą, że nie ma to znaczenia, ale ma).
Z tego, co czytam, to chyba chodzi o to, że normy, które są podane, są określono w badaniach z tych dni - tak mam napisane na swoim wyniku; ale badanie nie było obowiązkowe w tych dniach. Ale oczywiście nie wszyscy lekarze wszystko wiedzą
Strusio85 napewno robiłam w różnych dniach, bo żaden z lekarzy nie mówił mi że dzień ma znaczenie. Ale wyniki są z tego samego laboratorium. Pójdę tam już na spokojnie po nowym roku i zapytam jak wygląda badanie, czy od razu to robią czy czekają. I wtedy zdecyduje czy u nich powtarzam czy zrobię gdzieś indziej. Mimo wszystko jestem ciekawa jak to teraz u mnie wygląda. I onvo chodzi z tymi plamieniami. Wyobraźcie sobie że dziś 6dc a mi zaczęło dopiero lecieć jakby to był drugi dzień. Nie wiem o co chodzi.Pewnie robiłaś w różnych dniach cyklu lub też w innych labach. Przy amh ważne żeby robić to na samym początku cyklu (2,3 dc) w labie gdzie wynik dostajesz od ręki ( najlepiej robić w klinikach niepłodności - wynik miałam po 2 h).
Pewnie. Warto sprawdzić choć samo amh wiele nie mówi. Ten parametr ma znaczenie wraz z LH,FSH i USG robionym w 2,3dc ( wiem, że USG w okres dziwne, ale tak mi zlecono ) . To wszystko miałam zrobić żeby mieć pełny obraz sytuacji. Samo amh to tylko marker, jeden parametr.Strusio85 napewno robiłam w różnych dniach, bo żaden z lekarzy nie mówił mi że dzień ma znaczenie. Ale wyniki są z tego samego laboratorium. Pójdę tam już na spokojnie po nowym roku i zapytam jak wygląda badanie, czy od razu to robią czy czekają. I wtedy zdecyduje czy u nich powtarzam czy zrobię gdzieś indziej. Mimo wszystko jestem ciekawa jak to teraz u mnie wygląda. I onvo chodzi z tymi plamieniami. Wyobraźcie sobie że dziś 6dc a mi zaczęło dopiero lecieć jakby to był drugi dzień. Nie wiem o co chodzi.
Myślę, że w przypadku Twoich plamień warto sprawdzić też inne hormony. Może coś się tymczasowo rozregulowało.
reklama
Madziara12345
Aktywna w BB
CudownieDziewczyny my po połówkowych synuś duży 450g o tydz wiekszywszystkie parametry w normie.