reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona październikowych maluszków

Wlasnie o to mi chodzilo Larkaa, dlatego powiedzialam, ze zdaje sobie sprawe, ze pewne imiona moga budzic lekkie kontrowersje w PL :) Chociaz ja jako dziecko nie spotkalam sie z przykrosciami z powodu mojego-wowczas-nie codziennego imienia. Zawsze spotykalam sie z bardzo pozytywnymi reakcjami. Teraz Oliwii jak grzybow po deszczu ;p Z kolei w NL jest Oliwia totalnie nie popularna i dobrze mi z tym :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Neilaa, znalam dziewczynke o imieniu Klara. Szalenie podobalo mi sie jej imie. Do tego byla przesliczna dziewczynka.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

A mi się podoba dużo imion żeńskich ale żadne męskie a mam przeczucie że będzie chłopak. :(
Mąż miał jakieś wybrać to poszedł na łatwiznę i wybrał takie jak on ma. ;) Nie podoba mi się mówienie do dziecka imieniem męża z dopiskiem junior.

Mnie się Lilianka podoba. Jest w mojej rodzinie. Podoba mi się też np. Lena ale u nas w przedszkolu byla sytuacja, że na 11 dziewczynek, 7 miało na imię Lena. To juz jest takie przegięcie, ze dzieci nie moga sie połapać. Podoba mi sie tez Nadia, o ktorej piszecie. Mam w rodzinie i mowi na siebie Dudusia, to taaakie słodkie ;)
Lubie tez imiona zagraniczne. Takie jak wymienia Liv ale sama bym sie w pl nie zdecydowała. Za to śmieszą mnie spolszczone zagraniczniaki, tj Brajan, Kewin, Dżesika. Jak juz, to uwazam,ze oryginalna pisownia bylaby lepsza. No i znam dziewczynkę, którą nazwano Jessika. Jesli kogos uraziłam, wybaczcie no nie podoba mi sie i juz.
Za to ja mysle nad imieniem dla chlopca i ni cholery sie nie mozemy z chłopem zgodzic. Proponowałam Kamil, Daniel, Nikodem, Paweł i nic. Za to on obstaje za Mariuszem a mnie sie to źle kojarzy. I takie to wlasnie przyjemne dylematy mamy ;)

Persea mojemu tez sie Mariusz podoba, ale nie ma mowy ;)
Popieram z tymi Brajanami i Dżesikami. Jeśli już to powinno miec oryginalne imię. Ale tak czy owak w połączeniu z polskim nazwiskiem najczesciej brzmi to dziwacznie i śmiesznie.

- a nazwisko mam polskie jak cholera :D

larka jesteś Nowak czy Kowalska ? ;) :D

Super, że jest ten wątek. Może zgapię coś od Was, bo ja naprawdę nie mam pojęcia jak nazwać maluszka, bo każde imię mi się z kimś kojarzy. A jak już nieprzyjemnie, to odpada :)
Z córką nie miałam problemu - od samego początku wiedziałam , że tam w środku siedzi mała Daria :yes::yes:

Co do Brajanków i Dżesik - nie wiem jak u Was, ale w mieście, z którego pochodzę to najczęstszy wybór imienia wśród rodzin patologicznych.. nie chcę nikogo obrazić, gdyby jednak któraś z Was się zdecydowała tak nazwać swoją kruszynkę :sorry2:

reklama
Już kiedyś pisałam, że do tematu imion wrócę jak będzie znana płeć, bo się tylko denerwuję, co zaproponuję to wszystkie bee, i ostatecznie luby stwierdził, że nie mam nic do gadania bo on zapisze (oczywiście z uśmiechem to powiedział) :-) :)

Do góry