reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona październikowych maluszków

Wlasnie o to mi chodzilo Larkaa, dlatego powiedzialam, ze zdaje sobie sprawe, ze pewne imiona moga budzic lekkie kontrowersje w PL :) Chociaz ja jako dziecko nie spotkalam sie z przykrosciami z powodu mojego-wowczas-nie codziennego imienia. Zawsze spotykalam sie z bardzo pozytywnymi reakcjami. Teraz Oliwii jak grzybow po deszczu ;p Z kolei w NL jest Oliwia totalnie nie popularna i dobrze mi z tym :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Neilaa, znalam dziewczynke o imieniu Klara. Szalenie podobalo mi sie jej imie. Do tego byla przesliczna dziewczynka.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

A mi się podoba dużo imion żeńskich ale żadne męskie a mam przeczucie że będzie chłopak. :(
Mąż miał jakieś wybrać to poszedł na łatwiznę i wybrał takie jak on ma. ;) Nie podoba mi się mówienie do dziecka imieniem męża z dopiskiem junior.

Mnie się Lilianka podoba. Jest w mojej rodzinie. Podoba mi się też np. Lena ale u nas w przedszkolu byla sytuacja, że na 11 dziewczynek, 7 miało na imię Lena. To juz jest takie przegięcie, ze dzieci nie moga sie połapać. Podoba mi sie tez Nadia, o ktorej piszecie. Mam w rodzinie i mowi na siebie Dudusia, to taaakie słodkie ;)
Lubie tez imiona zagraniczne. Takie jak wymienia Liv ale sama bym sie w pl nie zdecydowała. Za to śmieszą mnie spolszczone zagraniczniaki, tj Brajan, Kewin, Dżesika. Jak juz, to uwazam,ze oryginalna pisownia bylaby lepsza. No i znam dziewczynkę, którą nazwano Jessika. Jesli kogos uraziłam, wybaczcie no nie podoba mi sie i juz.
Za to ja mysle nad imieniem dla chlopca i ni cholery sie nie mozemy z chłopem zgodzic. Proponowałam Kamil, Daniel, Nikodem, Paweł i nic. Za to on obstaje za Mariuszem a mnie sie to źle kojarzy. I takie to wlasnie przyjemne dylematy mamy ;)

Persea mojemu tez sie Mariusz podoba, ale nie ma mowy ;)
Popieram z tymi Brajanami i Dżesikami. Jeśli już to powinno miec oryginalne imię. Ale tak czy owak w połączeniu z polskim nazwiskiem najczesciej brzmi to dziwacznie i śmiesznie.

- a nazwisko mam polskie jak cholera :D

larka jesteś Nowak czy Kowalska ? ;) :D

Super, że jest ten wątek. Może zgapię coś od Was, bo ja naprawdę nie mam pojęcia jak nazwać maluszka, bo każde imię mi się z kimś kojarzy. A jak już nieprzyjemnie, to odpada :)
Z córką nie miałam problemu - od samego początku wiedziałam , że tam w środku siedzi mała Daria :yes::yes:

Co do Brajanków i Dżesik - nie wiem jak u Was, ale w mieście, z którego pochodzę to najczęstszy wybór imienia wśród rodzin patologicznych.. nie chcę nikogo obrazić, gdyby jednak któraś z Was się zdecydowała tak nazwać swoją kruszynkę :sorry2:

reklama
Już kiedyś pisałam, że do tematu imion wrócę jak będzie znana płeć, bo się tylko denerwuję, co zaproponuję to wszystkie bee, i ostatecznie luby stwierdził, że nie mam nic do gadania bo on zapisze (oczywiście z uśmiechem to powiedział) :-) :)

Do góry