reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

Witajcie mamuśki!

W związku z tym, iż troszkę już przeszliśmy z naszym maluszkiem w tym amniopunkcję - wiemy na bank że będzie to chłopiec (o czym marzyłam od zawsze ;) ). Zastanawialiśmy się nad imionami już od jakiegoś czasu. Zakładaliśmy na początku iż jak urodzi się dziewczynka to będzie miała na imię Kamila. Stało się inaczej tak więc z Kamili zrobił się Kamilek ;) Drugie imię troszkę mniej typowe...znalazłam wśród męskich imion Oktawiana i tak już zostało....Tak więc od momentu odebrania wyników z amniopunkcji mówimy do naszego maleństwa Kamiś...co udzieliło się już rodzince ;)

Buziaki dla wszystkich mamusiek ;)

reklama
Adaimię żeńskie pochodzenia semickiego. W języku hebrajskim znaczy: upiększać się, stroić się. Imię Ada jest wymieniane w Biblii w pierwszej księdze Starego Testamentu gdzie jest jedną z żon Lemecha i matką Jubala. W Biblii jest także mowa o Adzie, matce flecistów i grających na harfie (Rdz. 4, 21). Imię często mylone z Adrianną lub Adelajdą, z racji na funkcjonujące w języku polskim zdrobnienia.

Wysłałam to mojemu mężowi na maila:-) pisząc, żeby szukał drugiego etatu, bo jak druga gwiazda będzie sie tak stroić i upiększać to tatuś nie da rady finansowo..;-);-);-)

U nas będzie jednak wiktoria.

Bardzo mi sie bodoba zosia, a ostatnio helenka, ale to sliczne imiona dla dziewczynki malej ale jakos do doroslej kobiety mi nie pasuje.

To wielce prawdopodobne że będzie synek ;)
Ja tak miałam przy pierwszej ciązy imię dla córci wybrane a z synkiem wogóle nie mogłam sie zdecydowac i jakos tak instynktownie wiedziałam że bedzie córa ;)
Teraz dla synka szybciej imie byo wybrane niz dla córy i zobaczymy jak będzie ;)

Hmm to u mnie podobnie dla chłopca imię wybrane z łatwością, a dla dziewczynki jakoś pod górkę, a mam przeczucie że to będzie chłopiec, choć mój mąż się śmieje że na mojej intuicji nie można polegać, bo zawsze mówiłam że bedę czuła że zaszłam w ciążę a tu zoonk , szok !! nic !! wielkie zaskoczenie:-) więc może ma rację:-p

Dziewyczny, ja podobnie jak Wy dla dziewczynki imie mam już wybrane - Amelia Olga (Olga po prababci) , a dla chłopca nie mam zielonego pojęcia? Myślałam o Dominiku lub Adasiu ... ale jeszcze póki co jest mi ciężko zdecydowac;/ Mój mąż na razie mówi, że jeszcze przyjdzie czas na wybór imienia i nie chce jeszcze ze mna na ten tamat prowadzic dyskusji... a ja już bym chciala widziec , chociaz jaka płec, no.... taki niecierpliwiec ze mnie ;p

Jeny, ja też mam już mętlik w głowie z tymi imionami. Gabryś u nas odpadł totalnie i teraz mój S przestawił się na Ernesta - mojego faworyta na początku, ale z czasem jakoś mniej mi się podoba. Myślałam też o Dawidzie lub Oskarze, ale nie przemawiają do mnie za bardzo i już sama nie wiem, chyba wezmę, skleję parę litrerek i wymyślę sama jakieś imię, bo już mnie to zaczyna dobijać, nie wiem jak mam się do brzuszka zwracać :wściekła/y:.
A jak moja mama zaczęła podtykać mi swoje pomysły... o załamka!!! Jeremi, Teodor, Bernard... chyba się podrażnić ze mną chciała :-D

reklama
ellancz coś wymyślisz..tylko nie Teodor:baffled: życzę powodzenia w szybkim znalezieniu imienia dla synka..
ja też miałam dylemat, opierałam się tej Adzie..a teraz jakoś już przywykłam i jak myślę o brzuchu to mówię Ada:-) chociaż jeszcze czasami mam tak, że sobie myślę a może coś innego? ale to chwilowo..

Do góry