reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Maluszków :)

ewelinak1 ja też chciałam kiedyś Zosię ale mężowi się nie podoba więc odpadło. Bardzo ładne imię i pasuje dla małej dziewczynki według mnie. A Melissa też mi się kojarzy z herbatką ;-)
Ja co do mojego wyboru też zaczynam mieć wątpliwości. Wybraliśmy Nikodema ale jakoś coraz mniej mi się podoba...

reklama
No właśnie, chyba najlepiej przy porodzie wybrać imię :-) albo w drodze do chrztu :-D, bo człowiek za dużo rozmyśla nad tym wybranym imieniem i jakieś takie oklepane się staje. Ja mam to samo. Podobał mi się Ernest, ale teraz jakoś już mniej, za to od paru tygodni Dawid mi po głowie chodzi i już sama nie wiem!!!
Ewelina mi się Mellisa też kojarzy z herbatką, ale jako imię podoba mi się bardzo :tak:, tylko jak to zdrabniać? Mela? To już niezbyt mi się podoba ;-). Mamy jeszcze trochę czasu i mam nadzieję, że się uporamy z naszymi wątpliwościami :-)

Zdrobnienie to Mel.
Sama już nie wiem - zobaczę jak Maleńka się urodzi - chociaż skłanism się do dwóch w takiej kolejności : Sophia Melissa - nawet do nazwiska pasuje... No i chłopcy też będą zadowoleni ;-)

A u mnie niezła jazda...
ja od samego początku chciałam Hanie... do wszystkich że bedzie malutka Hanusia :)
Ale...
na badaniu połówkowym kolejny raz doktorka potwierdziła mojemu męzowi ze bedzie dziewuszka więc ztwierdził że Hania nie i koniec. Mój M cały czas się łudził że będzie jednak chłopiec.
Wybrał Zosie albo Gabrysie. Jak dlamnie to z tych dwóch wybrałabym Gabrysie. I co tu zrobić ? uprzeć sie czy oduścić ? Jak myślicie ???

Ewelina podwójne podoba mi się jeszcze bardziej :-):tak:
Bebzonik jeśli u ciebie każdy ma swój typ, to też daj dwa imiona Gabriela Hanna - ślicznie!

bebzonik Sprobuj moze sie jednak z nim jakos dogadac a w ostatecznosci mysle ze to dobry pomysl zeby na drugie dac jej Hanna.
Ewelinak mysle ze Sophia Mellisa brzmi duzo lepiej niz sama Mellisa.

A my wczoraj z moim M przeszlismy przez nasze listy imion ( kazdy ma swoja :-D) i stworzylismy jedna wspolna nad ktora bedziemy jeszcze pracowac :-) Na razie nastawiamy sie na dziewczynke, bo juz 2 lekarzy powiedzialo ze na 80% bedzie dziewczynka ale wszystko okaze sie za tydzien.
Przy wyborze dla nas bylo wazne zeby imie bylo neutralne, tzn. ze bez wgledu w jakim kraju bedziemy mieszkac, zeby dziecko nie mialo problemu z imieniem ale z drugiej strony zeby nie bylo jakies zupelnie wymyslne.
Mamy na liscie:
Emilia
Janina
Julia
Lena
Liliana
Liza/Lisa
Natalia
Saskia
Wypadnie z listy najpierw pewnie Emilia, bo moj M nosem kreci a mi sie z kolei Natalia nie podoba wiec zostanie w sumie 5 do wyboru bo Janina chcielibysmy raczej na drugie, po babci :-)

reklama
mi się Spohia bardzo zabwsz epodobała, ale mój nie chciała słyszeć o tym, przez chwile było że będzie Zosia, ale to w czasie jak on nie wierzył że będzie dziewczynka więc się zgodził. Mi się jednak Zosia odwidziałą teraz śliczne imie dla małej dziewczynki, ale dla nastolatki albo dorosłej kobiety jakoś mmi już mniej pasuje. Nie chce żeby do niej Zocha wołali.

U nas staneło na Wiktori, mi się podoba jak narazie chociaż jakieś małe wątpliwości jeszcze mam.

Tylko mamy teraz problem bo ja uważam że powinno być Wiktoria w końcu w polsce mieszkamy, a mąż że Viktoria.

Do góry