reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona Naszych fasolek

Ja w pierwszej ciąży nie mogłam zmusić męża do poważnego zastanowienia nad wyborem imienia dla dziecka. Maz jest perkusista i ciągle żartował, ze jak będzie dziewczynka to nazwiemy ja Tama a jak chłopczyk to będzie Sonor :rofl2:(nazwy perkusji)
Tym razem zostałam bardzo mile zaskoczona. Nawet nie zdążyłam się zastanowić nad imionami a mąż oznajmił, ze dziewczynkę nazwiemy Wiktoria a chłopca Aleksander...Nawet mi się podobają te imiona, choć ja myślałam o Vanessie i Maksymilianie. Jednak pozwolę tym razem wybrać mężowi bo zawsze się skarży ze ja o wszystkim sama decyduje:dry:...

reklama
U nas juz klamka zapadla:tak: Nasz drugi syn bedzie nosil imie Alexander, dla mnie bedzie ukochanym Olusiem:tak:. Tak jak juz wczesniej wspominalam, pierwszym wyborem bym Julian, ale imie to juz "wykorzystala" moja kolezanka, wiec nie bede dublowac (choc musze przyznac, ze przez chwile bylam wsciekla, jak sie dowiedzialam)

Powiedzialabym ze jest ciut inaczej ;-). Od 5 lat Julia jest na 1 miejsciu jezeli chodzi o czestosc nadawanych imion :-).

Moze i masz racje ale u nas bynajmniej teraz to same Oliwie, dlatego mi sie tak skojarzyło i nie przecze ze Julek jest mniej ale własnie ciagle słysze Oliwka....:-D

Pewnie co region to inaczej, ja sugerowalam sie jedynie rankingami imion zamieszczonymi w necie. Nie pamietam na jakiej podstawie byly robione, a nie chce mi sie szukac :-D.

Tutaj ranking imion, kotry juz kiedys byl zamieszczony na naszym forum:
Najpopularniejsze imiona dla dziewczynek

Julia - 15.624
Wiktoria - 10.148

Zuzanna - 9.817

Maja - 8.778

Oliwia - 8.750

Natalia - 7.803

Amelia - 6.736

Aleksandra - 6.598

Nikola - 5.134

Martyna - 4.877

Weronika - 4.626; Anna - 4.240; Zofia - 4.026; Emilia - 3.772; Karolina - 3.691; Patrycja - 3.209; Gabriela - 3.144; Maria - 3.137; Alicja - 3.090; Hanna - 3.029

Najpopularniejsze imiona dla chłopców

Jakub - 14.419

Kacper - 10.619

Mateusz - 8.320

Szymon - 7.750

Bartosz - 6.960

Michał - 6.690
Filip - 6.569

Dawid - 5.131

Wiktor - 5.049

Piotr - 5.019

Maciej - 4.304; Patryk - 4.131; Igor - 3.936; Mikołaj - 3.893; Jan - 3.739; Paweł - 3.625; Adam - 3.607; Dominik - 3.526; Kamil - 3.513; Oskar - 3.171

Dyskutuj na forum Wszystko o imionach

A my jakoś tak ostatnio skłaniamy się bardziej do Hani. Miała być Milena Hanna ale na dzień dzisiejszy to chyba będzie Hanna Milena. Choć do porodu jeszcze trochę, więc może znów się odwróci:-) Na szczęście oba imiona nie są bardzo popularne ostatnio.

reklama
Do góry