reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona Naszych fasolek

Tricolor, ja się zgadzam z Tusieńką - w końcu mowa o znaku zwycięstwa!

Pomijając kwestię imienia, sama historia ze znakiem V jest super!

reklama
haha ja mam drugiego kwietnia, ale też liczę w duchu że malutka mi numeru nie wywinie :-)

To trzymajmy kciuki za pomyślne USG:tak:, ja się już 1.04. doczekać nie mogę:tak:

Jak wczoraj bylismy na tym USG 3/4D to pani dr spytała nas czy mamy juz imie dla malucha. Jak odpowiedzielismy, że nie jestesmy zdecydowani jeszcze to powiedziala, że może powinniśmy dać Wiktor bo akurat w tym momencie było widać ja mały pokazał paluszki w znaku V jak "viktoria". Mamy to nawet nagrane.:-)
Sama nie wiem czy jestem przekonana do tego imienia choc bardzo mi sie podoba. Mamy jeszcze troszeczke czasu więc pomyslimy nad tą obcją :-)

Tricolor owszem Wiktor to dla chłopca super imię ale pamiętaj, że to Wy macie być przekonani do imienia Synka w 100%:tak:

Macie racje dziewczyny imię Wiktor jest bardzo ładne, ale musimy byc przekonani do niego w 100% bo inaczej bedziemy czuli jakis taki niedosyt. Przy Hubercie nie mielismy zadnych watpliwości od samego poczatku, no ale przecież drugi raz nie dam tak dziecku na imię. Myslalam żeby na drugie imie dać małemu Hubert, ale mój mąż jakoś tak nie jest za bardzo za tym pomysłem. Hubercik miał na drugie Jacek po tacie, więc może teraz też na drugie będzie Jacek ? Na pierwsze jest jeszcze obcja Artur ( mój mąz jest Jacek Artur ) i od samego poczatku dobre skojarzenia mielismy z tym imieniem, no bo w końcu był Król Artur :tak::-) Tylko jak to zdrobnić :confused: Arturek ... i tylko tyle ? Artek ? Nieeeeeeeee.

Arturek bardzo ładne i wiktorek też co do Twojego Hubercika,Jacka to moim zdaniem imie powinno należeć tylko do niego a wasz drugi synuś powinien mieć swoje własne

Tricolor, zgadzam się z Andzią, że Mały powinien mieć swoje własne imię, bo jak potem opowiecie mu historię jego brata, to może poczuć się mniej kochany i mieć wrażenie, że jest na świecie tylko dlatego, że chcieliście jakoś zrekompensować sobie brak Huberta (ja przynajmniej tak bym się poczuła) - a to przecież nieprawda. Musi wiedzieć, że jest dla Was równie ważny, jak jego starszy braciszek.

Dzisiaj byliśmy u rodziców. Siedzielismy sobie w pokoju przed TV. Mój mąz wyszedł na korytaz założyc kurtkę bo juz powolutku sie zbieraliśmy. Telewizor był dośc głośno ( mój tata troszeczkę niedosłyszy na jedno ucho ) i musieliśmy troszeczke sie przekrzykiwać. Mama pyta mnie czy juz imie wybraliśmy, a Mój mąz drze się z korytarza, że tak, no to mama pyta jakie, a on ... ( te za ) 2600 z kawałkiem :baffled::-D Zrozumiał, że mama pytała czy wybralismy juz meble, a nie imię :-D

Dzisiaj byliśmy u rodziców. Siedzielismy sobie w pokoju przed TV. Mój mąz wyszedł na korytaz założyc kurtkę bo juz powolutku sie zbieraliśmy. Telewizor był dośc głośno ( mój tata troszeczkę niedosłyszy na jedno ucho ) i musieliśmy troszeczke sie przekrzykiwać. Mama pyta mnie czy juz imie wybraliśmy, a Mój mąz drze się z korytarza, że tak, no to mama pyta jakie, a on ... ( te za ) 2600 z kawałkiem :baffled::-D Zrozumiał, że mama pytała czy wybralismy juz meble, a nie imię :-D

No i jak tu zdrabniać to "z kawałkiem" :-D

Dziewczyny co sądzicie o imieniu Dawid, Jakub i Mateusz? Bo z moim Z mamy wielki dylemat. Trudno jest nam się zdecydować a chcemy dać tylko jedno imię.

reklama
Dziewczyny co sądzicie o imieniu Dawid, Jakub i Mateusz? Bo z moim Z mamy wielki dylemat. Trudno jest nam się zdecydować a chcemy dać tylko jedno imię.

Jakub jest bardzo modny. Prowadzi w rankingach popularności. Niemniej bardzo ładne imię :-)
Wszystkie Dawidy, jakie znam, to straszne rozrabiaki i niedobre chłopaki , więc mam uprzedzenie :-D
A Mateusz bardzo mi się podoba, choć też, rozważając "imionologię" potrafi dać popalić :-D

Stawiam na Jakuba, a jeśli mniej modne imię, to na Mateusza :-)
Taka jest moja opinia :-)

Do góry