reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona

w domu mam Marcela i Filipa
dla kolejnego chłopaka rozważamy Julian. mnie się jeszcze bardzo podoba Mikołaj, Leon, Kornel, Miłosz, Daniel (ale mąż stawia opór :D)
Bruno, Eryk, Ernest, Borys, Maksym, Aleksander, Nikodem, Natan, Aleksy też mi się podobają, ale z różnych względów odrzuciliśmy (zdrobnienia, nie pasują do nazwiska, imion braci)

dla dziewczynki miałam na liście Matyldę, Milenę, Alicję, Paulinę. podoba mi się jeszcze Laura, Emma, Wiktoria, Rozalia, Pola

wśród znajomych i rodziny są:
dziewczynki: Julia, Hania, Paulina, Ania, Jagoda, Zuzanna, Amelia, Lila, Emilia, Maria, Helena, Natalia
chłopcy: Piotr, Patryk, Marcin, Krzysztof, Antoni, Filip, Miłosz, Maurycy, Anatol, Michał, Bruno, Feliks, Wojciech, Dominik, Wiktor, Adam

Ostatnia edycja:
reklama
Podczytalam imiona : U nas chłopcy to Tomasz , Jakub, i teraz będzie Maciej

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

W domu mamy już Zosię i Helenkę. Córeczka byłabym Jadzia, bo by pasowała do reszty: Zocha, Hela i Jaga ;)

Będzie chłopiec, więc zastanawiamy się nad Mieszkiem, ale ja nie jestem do końca przekonana. Kolejny typ to Rysiek.

Ale na być Jakub czy Kuba? Bo to roznica[emoji5] i nas w kościele był chrzest w wakacje i dziecko nazwali właśnie KUBA.

TERMIN PORODU:: 31.05.2018

Jakub :) bo Kuba to będzie problemowe w urzędzie, szkole itp. znam przypadek gdzie dziewczynka ma na imię Magda a i tak w szkole jej piszą Magdalena i ciągle musi robić poprawki.

A jeśli chodzi o rodzinę i przyjaciół to z imion dla :
chłopców - Franek, Mikołaj, Dominik, Marcel, Adrian, Daniel, Maciej, Andrzej, Bartosz
dziewczynki - Emilia, Marika, Zosia, Alicja

takie się pojawiają :)

Grześ:)

Łucja
Martyna

9ewnqqmzi7le71mi.png

My przy pierwszym dziecku chcieliśmy Mikołaja lub Wiktora, ale urodziła się Anna ;)
Przy drugim chcieliśmy Marię, urodził się Piotr ;)
Teraz w rachubę wchodza dla dziewczynki Maria, dla chłopca Konrad, Leon, Aleksander

W rodzinie mamy bardzo wiele dzieci.. Poczynając od moich sióstr, których ma cztery ;p
jest Aleksandra i Tomasz
Nikodem i Miłosz
Patrycja i Paweł
Jan

Najbliższe kuzynostwo ma Robert, Maciej, Zuzanna x5 conajmniej.., Wojciech x2, Julia, Mateusz, Adam, Hanna, Karol, Szymon, Jakub, Antoni, Antonina, Tomasz, Wiktoria, Patryk, Tymek, Franek, Fryderyk, Gabriel coś w tym stylu ;p

My będziemy mieć Igora.
Dziewczynka miała być Nina, ale chłopak na 100 pro, wiec nie ma rozkminki.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
jeśli kogoś interesuje to wklejam najpopularniejsze imiona w 2017(w nawiasie liczba nadań)

1. w Warszawie :

Julia (835), Zofia (820), Zuzanna (657), Hanna (648), Alicja (644), Maja (586), Maria (582), Natalia (496), Aleksandra (476) i Helena (464).
Jan (1121), Antoni (785), Jakub (756), Franciszek (674), Aleksander (658), Stanisław (641), Mikołaj (540), Adam (526), Szymon (506) i Wojciech (487).

2. w Białymstoku:
Zofia, Aleksandra, Julia, Zuzanna, Hanna
Jakub, Jan, Aleksander, Antoni i Szymon

3. w Krakowie:
Julia , Zuzanna
Jan, Jakub

4. W Lublinie:
Zuzanna (209), Alicja (186) i Julia (185), Zofia, Hanna, Aleksandra
Antoni (270), Szymon (188), Jakub (181), Franciszek, Jan, Wojciech.

5. w Zielonej Górze:
Zuzanna (52), Maja (48) i Zofia (44), Hanna (43), Julia (40), Laura (31), Lena (30) i Wiktoria (30)
Antoni (51), Jakub (50), Szymon (37), Jan (36), Mikołaj (35), Franciszek (33), Filip (32), Alan (30).

6. w Płocku

Antoni, Szymon , Jakub, Adam, Jan
Julia, Zofia, Lena, Alicja , Zuzanna, Maja

7. w Chorzowie

Szymon, Filip, Jakub, Wojciech, Piotr, Mikołaj, Igor, Jan, Kacpier i Maksymilian
Lena, Alicja, Julia, Maja, Emilia, Laura, Zuzanna, Zofia, Hanna i Amelia

Ostatnia edycja:
Do góry