reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Pola jest piękne! Tylko zawsze byłam zwolenniczką dłuższych imion i dziewczynka będzie Apolonia, która w skrócie będzie Polą :D
A mnie się te krótkie mega podobają! :D Antosia też piękne. :D

p19us65g5dhat4ga.png

U nas dla dziewczynki numerem jeden jest Hania, natomiast dla chłopca większa zagwozdka, ale podobaja nam sie Mikołaj, Borys, Bruno i Franek :))

Mam młodszego brata, podobno to ja wybrałam jego imię - a konkretnie to wylosowałam karteczkę z imieniem i myślę, że to może być fajna opcja jeśli rodzice się wahają między kilkoma;)
U mnie podobno tak było, że siostra losowała moje imię z propozycji rodziców, ale i tak w końcu inne dali. :happy: Być może to losowanie to dla nas opcja, bo Bazyli na razie chyba nie będzie w stanie wymyślić sensownego imienia.

myślę, że jak poproszę moich chłopaków o radę odnośnie imienia to będę musiała wybierać z imion typu: Batman, Iron Man, Hulk, Tyrano don itp :-)
No gdybym ja dała synkowi wybrać, to pewnie by maluch miał na imię Koparka, albo w najlepszym wypadku Peppa. A tak na serio, to on jeszcze nie kapuje w ogóle o co chodzi z dzidziusiem w brzuchu mamy.

My na razie na spokojnie. Zaczniemy wymyślać jak będziemy już znali płeć. Ja mam kilka pomysłów, ale jeszcze się nie chwalę.

Mój Patryk miał być Wiktoria. W 34 tyg, trzeba bylo ciąć i jeszcze w ten dzień zrobili usg.Wiktoria wciąż była wiktoria i to potwierdzona przez 5 osobowy zespół. Na stole okazało się że Wiktorii urosły jaja i nagle pierwsza moja myśl jak go zobaczyłam " witaj Patryniu na świecie, masz piękne wielkie jajka zamiast pipki " [emoji23][emoji23][emoji23] i tak oto został Patrykiem.
Młodszy został Filipem tak zdecydował starszy syn.
Dostał do wyboru 3 imiona które nam się podobały. Marcel,Filip Nikodem. Młody wziął zadanie na klate jak prawdziwy mężczyzna mówiąc " Filip - będzie nasz mały Fifi. I tak jest z nami Fifi.
Nad trzecim nie myśleliśmy wogole i mam rebusa kto teraz nada imię jak poznamy płeć. [emoji23][emoji23]. Nie mam nawet żadnej opcji.

reklama
Do góry