reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Jako ciekawostkę wyszukałam w necie:
Najpopularniejsze imiona dla dziewczynek w 2008 roku

Julia - 15.624
Wiktoria - 10.148
Zuzanna - 9.817
Maja - 8.778
Oliwia - 8.750
Natalia - 7.803
Amelia - 6.736
Aleksandra - 6.598
Nikola - 5.134
Martyna - 4.877
Weronika - 4.626;
Anna - 4.240;
Zofia - 4.026;
Emilia - 3.772;
Karolina - 3.691;
Patrycja - 3.209;
Gabriela - 3.144;
Maria - 3.137;
Alicja - 3.090;
Hanna - 3.029

Najpopularniejsze imiona dla chłopców w 2008 roku
Jakub - 14.419
Kacper - 10.619
Mateusz - 8.320
Szymon - 7.750
Bartosz - 6.960
Michał - 6.690
Filip - 6.569
Dawid - 5.131
Wiktor - 5.049
Piotr - 5.019
Maciej - 4.304;
Patryk - 4.131;
Igor - 3.936;
Mikołaj - 3.893;
Jan - 3.739;
Paweł - 3.625;
Adam - 3.607;
Dominik - 3.526;
Kamil - 3.513;
Oskar - 3.171

A jeśli chodzi o imiona najwięcej znalazłam na tej stronce
imiona

reklama
witam a mnie się bardzo podoba dla chłopca imię Amadeusz nawet znam jednego chłopczyka i jest bardzo fajny trochę rozrabiaka ale się dobrze uczy i jest lubiany przez kolegów i koleżanki, a dla dziewczynki to imię Amelia tylko z tego co wiem nosszą to imę bardzo nieśmiałe dziewzynki dlatego zastanawiam się czy właśnie tak nazwać córeczkę.

witam a mnie się bardzo podoba dla chłopca imię Amadeusz nawet znam jednego chłopczyka i jest bardzo fajny trochę rozrabiaka ale się dobrze uczy i jest lubiany przez kolegów i koleżanki, a dla dziewczynki to imię Amelia tylko z tego co wiem nosszą to imę bardzo nieśmiałe dziewzynki dlatego zastanawiam się czy właśnie tak nazwać córeczkę.
Znam 3 letnią Amelkę i można o niej powiedzieć wszystko ale na pewno nie to, że jest nieśmiała;-)

Hmm ja nie patrze na imie a na zachownie dziecka:no:co ma imie do zachowania przecież głównie to geny tu są odpowiedzialne co do dziecka a nie imie :tak:człowiek jest człowiekiem i jest taki jak sam sie wychowa i rodzice go co dlamnie imie danie dziecku to poprostu imie a nie dam tak bo jedno dziecko jest takie z tym imieniem a nie takie to jest bezsensu:tak:

Hmm ja nie patrze na imie a na zachownie dziecka:no:co ma imie do zachowania przecież głównie to geny tu są odpowiedzialne co do dziecka a nie imie :tak:człowiek jest człowiekiem i jest taki jak sam sie wychowa i rodzice go co dlamnie imie danie dziecku to poprostu imie a nie dam tak bo jedno dziecko jest takie z tym imieniem a nie takie to jest bezsensu:tak:
Calkowicie sie zgadzam

Witajcie :) !!
Ja jestem zakochana w imieniu Zoja dla dziewczynki a dla chłopca Igor bądź Iwo ( na specjalne życzenie naszego syna ;-) ). Dziadkowie mają wielkie obiekcje co do imienia dla dziewczynki i niestety już spotkałam się z dużą niechęcią do Zojki wśród naszego społeczeństwa. Ale nic na to nie poradzę, że to imię mi się tak podoba :zawstydzona/y:.
Pozdrawiam,
anka

reklama
Witajcie :) !!
Ja jestem zakochana w imieniu Zoja dla dziewczynki a dla chłopca Igor bądź Iwo ( na specjalne życzenie naszego syna ;-) ). Dziadkowie mają wielkie obiekcje co do imienia dla dziewczynki i niestety już spotkałam się z dużą niechęcią do Zojki wśród naszego społeczeństwa. Ale nic na to nie poradzę, że to imię mi się tak podoba :zawstydzona/y:.
Pozdrawiam,
anka
No wiesz, musisz obiektywnie spojrzeć na sprawę, bo Twoja córcia całe życie będzie mieć to imię i o niej musisz pomyśleć, czy będzie zadowolona. Najlepiej sobie wyobrazić, jak bym się czuła przedstawiając się danym imieniem...

Do góry