reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych szkrabów

hmmm, duży kłopot z tymi imionami...
Lekarz powiedział nam, że na 90% to jest dziewczynka, ale jeszcze za 2 tygodnie potwierdzi usg.

Więc jeśli to dziewczynka to będzie Klara (lub ewentualnie Emilia, choć nie jestem do końca przekonana)
a jak się okaże że to jednak chłopak to będzie pewnie Leon.

reklama
U nas ma być Aleksander, ale jakoś coraz bardziej Julian do nas przemawia...
Gizmowa... a Adas to na prawdę ładne imię. Też go mieliśmy na swojej liście :)

u nas będzie Ignaś :) od kilku lat było to wiadome;p właściwie chyba trzy miesiące po poznaniu postanowiliśmy,że nasz syn będzie miał na imię Ignaś:p:p co prawda nikomu nie podoba się to imię, tzn. jak komuś mówimy "Ignaś" to już usłyszeliśmy " niech lepiej urodzi się dziewczynka", " o maaaatko, co to za imię", " jeszcze macie czas,żeby się zastanowić"...na początku było mi przykro, potem się wkurzałam, a teraz już to olewam i dawno już nie słyszałam żadnego przytyku,ale jak usłyszę to odpowiem równie "miło"...:)

Marta87 nie ma co się przejmować takimi opiniami. Nam się podoba Piotruś. Dla dziewczynki na razie jeszcze nie wiemy.

reklama
Gizmowa Adaś super imię! mnie się podoba i tak myślałam jak byłam w pierwszej ciąży, żeby dać synkowi na imie, ale w rodzinie M jest juz jeden Adam, więc nie chcemy powtarzac:))

Skorupka u nas tez Sebastian zostaje:-)

Elisse Piotruś bardzo ładnie! my tak ustalaliśmy że teraz będzie Piotruś ale mam tu znajomego za którym nie przepadam i zbyt często to imie zaczeło mi się z nim kojarzyć:( i wpadałam na Sebastiana, teraz juz zostanie na bank:-D

mnie imie musi się dobrze kojarzyć, np wybierając zastanawiam się czy znam osoby o tym imieniu i jakie one są/były, jeżeli dobrze mi się kojarzy to zostaje:-)

Do góry