reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych szkrabów

Adaś to śliczne imię, ale zdecydowanie zbyt normalne. :) Ja muszę mieć więcej możliwości wołania na synka niż "Adam", "Adaś". ;-) No nie zrobiło na nas jednak szału i poczułam ulgę, że jednak wybierzemy coś innego. :)

Ignaś to bardzo ładne imię, u nas nie jest ono w ogóle popularne. :-)

Sebastian też śliczne, braliśmy pod uwagę. :)

reklama
Ja cały czas myślałam że będzie chłopiec i wtedy na 100% byłby Ignacy, a że okazał się jednak dziewczynką to będzie Helenka:) Idealnie później braciszek Ignaś będzie pasował:)

u nas jednak nie Hania a Franio :)

póki co po oznajmieniu wśród rodziny że wybraliśmy takie imię nie usłyszeliśmy nawet jednej pozytywnej opini. albo ktoś mruczał, albo pytał dlaczego takie? i czemu takie? albo "tylko nie takie" część nie skomentowała wogóle...
trochę mi przykro ale cóż... :-(
Nam się podoba, nie mieliśmy wczesniej typu co do imienia dla chłopca, po wyjściu od lekarza po kilku godzinach i przejrzeniu listy imion padło na Franka, był też Witek ale Franio go pobił :tak:

Mamy Antka i Franek wg nas do niego pasuje.

Wasze imiona też śliczne, Gizmowa, Adaś fajny, powiem Ci ze ja nie znam nawet jednego małego Adasia :)

Ale się uparłyście. :-)
No nie będzie Adasia, bo nam nie odpowiada. :-)

Deszczyk ja musiałam słuchać takich tekstów w poprzedniej ciąży a i teraz stękają. ;-)

Gizmowa moja koleżanka ma Adasia i wołają jeszcze na niego Adaśko, też fajnie :-) ładne imię serio:tak:
Deszczyk mnie się Franek podoba, nic wymyślnego, prosto i fajnie, Franuś:-)

mnie sie jeszcze dla dziewczynki podoba Kornelia- u mnie w rodzinie jest już takie imie i bardzo mi się podoba, można zdrobnić Nela:-)

Ale Wam fajnie - wybieracie imiona a ja stoję w miejscu:-D Najgorsze, że dla dziewczynki na 90% wybrane.. Bo jesteśmy zgodni co do Lilki:tak: i mam nadzieje, że tak zostanie - bedzie fajnie Lenka i Lila;-):-) ale chłopiec to będzie bezimienny ja chce Miłosza a mój Adam uparł się na Leona.. Bo chce, żeby drugi też był na L.. Nie wiem, czemu tak mu zależy.. No i nie ma kompromisu:-D Ja mówie Miłosz a on Leoś:-D:-p

Gizmowa widze, ze zmiana imionka.. Ja gdybym nie miała męża Adama to tak bym synka nazwała.. Fajnie.. Jak jestem na niego zła to krzycze Adam a jak coś chce to ładnie Adasiu:-D:-D:-D Jeszcze na niego w szkole nauczyciele wolali Adaśko, Adamus itp;-) Ale w pełni Cie rozumiem.. Do imienia trzeba być na 100% przekonanym, bo to w koncu Twoje dziecko będzie je nosiło:tak:

Deszczyk Franek bardzo fajnie imię:tak::-)

reklama
baska moja znajoma ma starsza siostrę z dwójką córek, właśnie starsza dziewczynka ma na imię Lenka a młodsza Lilka:-) tak mi się skojarzyło:))) z tych dwóch imion dla chłopca bardziej podoba mi sie Miłosz:tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry