Hihi no nie, ja jestem Diana EsteraKochana, ja myślałam, że Ty masz na imie Julianna!
reklama
martakratka
Fanka BB :)
Dziewczyny a co myslicie o imieniu dziecka, takim jak rodzica? Bardzo mi sie podoba Wojtuś, ale tatuś ma tak na imię, no i w związku z tym nie wiem...
HappyElephant
Dla tradycji ok, co kto lubi, ale jeśli chodzi tylko o kwestię podobania, to JA bym nie dała. Tyle jest innych imion. Jakby to był wujek czy kuzyn, to ok, ale osoba mieszkająca w tym samym domu? Dla mnie to jakieś niepraktyczneDziewczyny a co myslicie o imieniu dziecka, takim jak rodzica? Bardzo mi sie podoba Wojtuś, ale tatuś ma tak na imię, no i w związku z tym nie wiem...
Tasiorek
Dla dziewczynki już dawno mieliśmy ustalone ze Marika, a dla chłopca gorzej, ale chyba będzie chłopiec więc Alex chyba że nam się jeszcze zmieni.
Córkę mamy Nicolę i każdy mówił że nie bardzo, a nam się podobało i podoba do teraz, jest wspaniała, w przedszkolu ani jednej nie było, a w szkole chyba też w klasie nie będzie innej Nicolki niż nasza. Koleżanki i koledzy mówią na nią Nicolka albo Niki.
Córkę mamy Nicolę i każdy mówił że nie bardzo, a nam się podobało i podoba do teraz, jest wspaniała, w przedszkolu ani jednej nie było, a w szkole chyba też w klasie nie będzie innej Nicolki niż nasza. Koleżanki i koledzy mówią na nią Nicolka albo Niki.
Musa
Dziewczyny a co myslicie o imieniu dziecka, takim jak rodzica? Bardzo mi sie podoba Wojtuś, ale tatuś ma tak na imię, no i w związku z tym nie wiem...
Pewnie, że można, koleżanka tak nazwała. Na męża zazwyczaj mówi Maciek a na syna Maciuś, czasami jak opowiada o nich i pytam o którym mowa mówi "stary Maciek" albo "mały Maciek"Dziewczyny a co myslicie o imieniu dziecka, takim jak rodzica? Bardzo mi sie podoba Wojtuś, ale tatuś ma tak na imię, no i w związku z tym nie wiem...
Aleksandra1990
Aktywna w BB
Moja matka chrzestna nazwała swoim imieniem córka a córka kolejno swoją xD i tak są teraz trzy Jagody
Na zachodzie popularniejsze jest dawanie imienia po ojcu ale w tedy mają juniora i seniora albo Maciej Kowalski II
Na zachodzie popularniejsze jest dawanie imienia po ojcu ale w tedy mają juniora i seniora albo Maciej Kowalski II
MatkaPolka85
Twoja córcia to moja imienniczkaDla dziewczynki już dawno mieliśmy ustalone ze Marika, a dla chłopca gorzej, ale chyba będzie chłopiec więc Alex chyba że nam się jeszcze zmieni.
Jeśli u nas się sprawdzi to co lekarka powiedziała to będzie Nel albo Nela
Jeśli jednak będzie syn to tak do końca jeszcze się nie zdecydowaliśmy,może Adaś.Jakoś dla syna nie jesteśmy przygotowani z imieniem.
martakratka
Tak mi się to imię podoba ze moze sie skuszęPewnie, że można, koleżanka tak nazwała. Na męża zazwyczaj mówi Maciek a na syna Maciuś, czasami jak opowiada o nich i pytam o którym mowa mówi "stary Maciek" albo "mały Maciek"
reklama
A ja mam córkę Anetkę. Przerabialismy już wszystkie i bardziej i mniej nowoczesne i jakoś nic nie pasowało. Wiedzieliśmy że nie będzie może innych to imię zachwycać ale przecież nie o to chodzi. Po prostu nikt nie komentował. Tak się mąż uparł i do brzuszka już mówił. A teraz już wiadomo że inne imię by nie pasowało do naszej Anetki. No i naprawdę jest rzadko spotykane. . .No i mówimy wyłącznie Anetka ona sama mówi ze ma na imię Ajetka - ma prawie 2 latka