reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech ;-)

Moja córeczka nazywa się Julka. Szczerze mówiąc nieraz miałam już wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy dając jej tak popularne imię. W tamtym momencie tylko ono podobało się zarówno mnie jak i mojemu mężowi. No i tak już zostało. Bardzo je lubimy. Myślę, że pasuje do malutkiej. Obawiam się jedynie, że w szkole będzie się to imię często powtarzać. Nie powinien być to jednak jakiś straszny problem. W drugiej ciąży od początku nastawialiśmy się jakoś na dziewczynkę (Matyldę albo Polę). Okazało się jednak, że na 90% będzie chłopak. Mamy problem z imieniem bo żadne męskie nie podoba nam się tak w 100%. W tym momencie wygrywa Kubuś. Niestety znowu strasznie popularne

reklama
A ja mam córkę Anetkę. Przerabialismy już wszystkie i bardziej i mniej nowoczesne i jakoś nic nie pasowało. Wiedzieliśmy że nie będzie może innych to imię zachwycać ale przecież nie o to chodzi. Po prostu nikt nie komentował. Tak się mąż uparł i do brzuszka już mówił. A teraz już wiadomo że inne imię by nie pasowało do naszej Anetki. No i naprawdę jest rzadko spotykane. . .No i mówimy wyłącznie Anetka ona sama mówi ze ma na imię Ajetka - ma prawie 2 latka

Moje imie :D ale mi sie w sumie srednio podoba, a Anetka wszystkim zabronilam mowic :D jedynie Aneta.

Moj maz tez mowil ze moze Maksymilian, jednak my mielismy psa Maxa i mi sie nie podoba :) ja chcialam jeszcze Olaf ale nie przekonam mojego do tego imienia a drugiej strony nie chcialabym zeby kiedys na niego mowili " balwan " :D

Moja córeczka nazywa się Julka. Szczerze mówiąc nieraz miałam już wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy dając jej tak popularne imię. W tamtym momencie tylko ono podobało się zarówno mnie jak i mojemu mężowi. No i tak już zostało. Bardzo je lubimy. Myślę, że pasuje do malutkiej. Obawiam się jedynie, że w szkole będzie się to imię często powtarzać. Nie powinien być to jednak jakiś straszny problem. W drugiej ciąży od początku nastawialiśmy się jakoś na dziewczynkę (Matyldę albo Polę). Okazało się jednak, że na 90% będzie chłopak. Mamy problem z imieniem bo żadne męskie nie podoba nam się tak w 100%. W tym momencie wygrywa Kubuś. Niestety znowu strasznie popularne

Ja tez mam corke Julie i Milene :) ja w sumie nie patrze na to czy popularne czy nie, dawniej tez sie imiona powtarzaly i co druga byla zosia, marysia itp :D wystarczy zobaczyc na imiona starszych ludzi

Ja też przestałam się przejmować popularnością imienia. Aleksander mi pasował, bo dobrze brzmi i w Polsce, i w Anglii, a to było dla nas najważniejsze. Wielkie mi co, że Olków coraz więcej, widocznie takie ładne imię ;)

U mnie pierwszego syna imie wybierał byly mąż a ze mi Sebastian tez sie podoba to się zgodziłam, drugiego ja wybieralam Krystiana (maly Ronaldo [emoji23][emoji23][emoji23] ) a teraz bedzie Andrzej ,bylo juz imie wybrane od początku naszych starań po zmarlym Tatusiu mojego męża. Będzie Andrzej -Aduś i nie bede zwracala uwagi na czyjeś zadanie. To moj synuś i koniec kropka[emoji23]

My skłaniamy sie do Marysi lub Mikołaja, w pierwszej wersji była Matylda/Jaś ale rodzice zaczęli mi obrzydzać Matyldę bo tak krowy sie na wsi nazywa, ehh, wiec jak mają cudować i nie mówić do naszego dziecka po imieniu to zaczęliśmy rozważać inne. Ale jeszcze sporo czasu wiec pewnie sie zmieni koncepcja [emoji1]

U nas dla dziewczynki od zawsze Małgosia a że będzie najprawdopodobniej drugi synuś to musimy pomyśleć, mnie się Wojtuś, Ignas czy Jakub podoba a mąż jeszcze nie myślał więc czekam na jego propozycje.

reklama
Mąż kręci na wszystkie nosem ale sam nie podał żadnej propozycji. Jestem bardzo za Ignasiem.
Mój M też się krzywil na Julka, ale ostatecznie jego ciotki stanęły murem za ty m imieniem. Teraz myślimy o Agacie lub Gabrysi. Agatą miał być Julek w razie czego. Ale...Agaty mamy 4 w rodzinie, dorosłe kobiety. Gabrysia.... Sama nie wiem już, a M skłania się ku Gabrysi, zwłaszcza, że ta sama ciotka mówi, że fajne imię ;)

Do góry