reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

Tosia bardzo ładne ja dziewczynce na pewno nie dałabym Jessica albo jak kto woli Dżesika, nicola itp dla mnie z patologią się kojarzą tak jak dla chłopca alan, Braian, Kevin. Serio jak widzę na ulicy straszną patologię z dzieckiem to właśnie dziecko ma któreś z ww. imion.

reklama
Mi również kompletnie nie podobają się zapożyczone imiona jak Dżesiki,Braian czy Keviny no ale to rzecz gustu. Tak samo jak mam grupę imion kojarzących mi się głównie z imionami dla psów np. Sara, Maks itp. Tosia mi się bardzoooo podoba i jeśli w przyszłości uda nam się mieć drugie dziecko i byłaby to dziewczynka napewno chciałabym jej nadać imię Tosia. A póki co w brzuszku jest mała Julcia.

Mówicie, że Tosia daje radę ? To może i niech Tosia będzie ;)
a czemu ma nie dać rady ?
Antoniny wpływają na ludzi łagodząco. Nie można się na nie złościć ani gniewać. Działają rozbrajająco. Mają dar wygaszania napięć, przywracania pokoju; potrafią przywołać do ładu nerwusów i bałaganiarzy. Ich wewnętrzny spokój i równowaga udziela się otoczeniu. Są miłośniczkami sztuki i poezji, i lubią się otaczać ładnymi drobiazgami.
piękne imię.

U mnie znajomi mają Jessice a syna Mikołaja. Jakos mi to zestawienie nie pasuje. Gusta i gusciki sa:tak:

A mnie się Sara bardzo podoba i nawet była na liście gyby fasol się okazal dziewuszką. To ludzie mają dziwną manie nadawania zwierzakom ludzkich imion:no::wściekła/y:

Tosia bardzo ładnie,ale Antonina już nie.

ah,może pamiętacie jak kiedyś pisałam o tym,że mój mąż chciał dać małemu na imię Kazio. kurna, no i przystałam. w ramach kompromisu zgodziłam się na drugie imię-czego też osobiście nie popieram. ale tak bardzo mu na tym zależało,że nie mogłam odmówić. mam nadzieję że to imię będzie takim dodatkiem i nikt tak na niego wołał nie będzie :/ bo się wścieknę :)

Ostatnia edycja:
kazdy ma inny gust :) ale macie racje ze zwierzetami moja kuzynka ma syna Kacpra i zawsz ekojazy mi sie moj kotek tez tak sie nazywal. wyobrazcie sobie ze idziecie na spacer a ktos krzyczy do psa a wasze dziecko tez sie odwraca bo mysli ze to do niego:wściekła/y:

reklama
Mój synek też nie będzie miał typowo polskiego imienia.... I tak jak np Kevin mnie odrzuca to mój Franko podoba mi się bardzo heheh :)

Do góry