reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

Ida bardzo ładne.. ja coś czuje że nie będę mieć wyboru przy dziewczynce.. mój ma z od tamtej ciąży mówi Mia. I jak teraz się dowiedzieliśmy że chyba dziewczynka to już wogole. Pomyślałam że jak się okaże wszystko ok z tą przepuklina to chyba się zgodzę :rolleyes2:

reklama
Ładnie i oryginalnie:) a jesteś pewna ze Wam sie nie odmieni? My w połowie ciąży zmienilismy choć tez parka była wybrana:p
Ja daje imię M daje nazwisko [emoji16] gdyby było tak że mój będzie dawał imię to uwierz mi że ja i po porodzie nie wiedzialabym jak się do dziecka zwracać [emoji23]

Mam bratanice Kaje. Ekstra imię :)

U nas przy córce jak w 12 tyg na 70% sie okazalo, ze dziewczynka, to mielismy 2 imiona, pozniej dobralismy jeszcze 2, ale zostalo Maria, to pierwsza propozycja ze strony M. No i jest Marysia. Rozważalismy jeszcze Różę, ale mówić do niej Rózia nam się nie widziało. Pozniej ja złapałam szał na Jaśminę i Tolę. Robilismy losowanie [emoji23] [emoji23] wylosowałam Jaśmine i M. Tez. Ale powiedzial, ze on nie wyobraza sobie, zeby bylo inaczej niz Marysia. W szpitalu byla incognito. Mowilam do niej żabko :D pozniej dopiero Marysia, Mysia, Myśka, Marijka, Mery :D

czyli wychodzi ze Ci mężowie to takie jury. jacy oni nagle wrażliwi na estetykę imienia :D u mnie też jest ok 10 dla dziewczynki, i 6 dla chłopca, ale tak naprawdę zgodził się na powiedzmy 4 z nich wszystkich :D więc chyba zostaniemy przy Maksymilianie i Neli, chyba że coś nam się odwiedzi i zdecydujemy inaczej na spontanie :p:p
My narazie wybralismy Sara i ostatnio moj rzucił Maksymilian i sie tego kurczowo trzyma. Zawsze podobaly mi sie krotkie imiona, no niby wszyscy i tak beda wołać Max. No sama nie wiem, fajnie nawet.

my też chcemy Maksymiliana :)
Maksiu super imię. Franek był nr 1 ale Franciszek już trochę kiepsko czy w szkole czy coś.. więc odpuscilismy.

a dla niuni będzie Nela

Ale juz macie pomyslow :) o imieniu chyba lepiej z rodzina nie rozmawiac zawsze ktos obrzydzi :D u mnie zawsze Lila na pierwszym miejscu, ale jak sie pochwalilam po tym jak uslyszalam, ze raczej bedzie corka, babcia i mama popatrzyly na mnie jak na glupia haha narazie nadal na pierwszym miejscu Lilia albo Róża, a z synem to chyba bedzie ciężko o kompromis, ja stawiam na Olaf :)

reklama
Ale juz macie pomyslow :) o imieniu chyba lepiej z rodzina nie rozmawiac zawsze ktos obrzydzi :D u mnie zawsze Lila na pierwszym miejscu, ale jak sie pochwalilam po tym jak uslyszalam, ze raczej bedzie corka, babcia i mama popatrzyly na mnie jak na glupia haha narazie nadal na pierwszym miejscu Lilia albo Róża, a z synem to chyba bedzie ciężko o kompromis, ja stawiam na Olaf :)

Róża jest ekstra :) i podobnie bo Lilianka też mi światło no ale Pan Mąż nie wykazał aprobaty :D

Do góry