reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

Mnie się podoba Matylda I Natalia i Justyna dla chłopca Marcel. Mąż kręci nosem na wszystkie ale jak narazie z inicjatywą imienną nie wyszedł.

reklama
U nas jak będzie chłopak to w 100% będzie Gabriel
Jeżeli chodzi o imię dla dziewczynki to zupełny brak pomysłu mamy córkę Nicolkę (10lat) i 2 córeczki, które odeszły zbyt szybko ([*] Julia i [*]Aleksandra).
Może Nicolka nam coś podpowie .... tylko, że Jej podobają się takie imiona, których my z mężem w 100%nie akceptujemy
Mamy jeszcze dużo czasu ....

My nie we wszystkim jesteśmy zgodni, ale część imion na szczęście podoba się obojgu z nas :)
z imion które mąż odrzucił a które podobały się mi to - Nikola, Antonina, Michalinka, Rozalia, Róża
a dla chłopców - Ignaś, Nikoś

zgodni jesteśmy co do imion Maksymilian, Dominik, Pola

ale nasi faworyci to Franek (choć Franciszek brzmi już inaczej i będziemy musieli się zastanowić) a dla dziewczynki mamy pewniaka i będzie to Nela ❤️

póki co to wstępne ustalenia, wymienialismy co przyszło do głowy, a nie z księgi imion, wiadomo, że na pewno przysiądziemy do tego jak już będziemy wiedzieli kto tam mieszka w brzuszku, i przejrzymy wszystkie opcje :) ja miałam być Dominiką, miałam tak na wpisie że szpitala a pod USC zmienili na Sylwię :p

Skąd ja to znam dla dziewczynki miałabym imię, a dla chłopca, który najprawdopodobnie mieszka pod serduchem brak imienia :-)
Mi tak Aleksander na tapetę wszedł ale małżonek stanowczo przeciw. A dla dziewczynki wymyślił Kornelię, ale Liliana też mu pasuje. Także lepiej żeby ten siusiak zniknął. [emoji3]

Ja mam prenatalne 08.10 zobaczymy czy moje dosyć silne przeczucie że będzie dziewczynka się potwierdzi. Jeśli tak to z imieniem będzie problem [emoji3] bo na chłopca mam [emoji6]

reklama
Do góry