reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

U nas też problem z imionami. Myślę, że dla córki to bym jeszcze coś wybrała, ale na imię dla syna nie możemy dojść do porozumienia. Mąż by chciał Stasia, ja Franka [emoji12] ale są też inne pomysły. Kiedyś chcieliśmy Juliana. Nasza córka ma na imię Apolonia (Polcia) więc nie chcemy dać drugiemu dziecku jakiegoś nowoczesnego imienia.

reklama
Ja zawsze planowałam dla dziewczynki : Bianka, Nadia, Hania, Pola lub Amelka. Dla chłopca większy problem: Ignaś, ewentualnie moze Mikołaj.
A mój dzisiaj wrocil rano z nocki i oznajmia " jak dziewczyna to Oliwia, a jak chłopiec to Oliwier" hahahahah niech zapomni :D ale decyzja zapadnie pewnie po pierwszej połowie ciązy, teraz za wcześnie na debaty :D

My mieszkamy w UK. Wiec chcialabym imie ktore bedzie pasowalo i tutaj i w Polsce. Na mnie duzo osób mówi Wajola hahaha wkurza mnie to czasem. Od zawsze podoba mi sie Sara, Emma. Mojemu J Natalia, Iwan. Na Iwana się nie zgodzę!

reklama
My jeszcze o imionach nie rozmawialiśmy;) przez prawie całą pierwszą ciążę mieliśmy mieć Aleksandra ale w ostatnim miesiącu zmieniliśmy na Sebastian i tak zostało. Najlepsze że o zmianie nikomu nie powiedzieliśmy i jak dzwoniłam po cc że Sebastian już na świecie to wszyscy zdziwieni ;)
Mi dla chłopca podoba się Wojtuś A dla dziewczynki nie mam na razie pomysłu

Do góry