reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych grudniowych maluszkow :)

reklama
Maybeanna, ja mam synka Bartusia ale też nam wtedy chodził po głowie Wojtuś :) Na razie nie myślimy jeszcze o imionach dla dziecka ale dla dziewczynki od samego początku tylko Alicja mi jakoś pasuje :tak:
Najgorsze jest to że praktycznie każde imię się z kimś znajomym kojarzy i czasami imię fajne ale złe skojarzenie i klops ;-)

Alicja tez bylo tu moim typem dla dziewuszki, ale ze ma byc chlopak ponoc to pomyslu zupelnie nie mam :/
Mojego M zupelnie pomysl odrzucilam :p
i boje sie ze nic mi nie wpadnie !! kiedys chcialam Floriana ... i bylam pewna ze zawsze t bedzie moj typ ale juz mi sie nie podoba chyba :(
a wlasnie te fajne za bardzo sie z kims kojarza i nie pasuja :/

Malutka80, gusta nasze identyczne :)
Nie wiem jeszcze jakiej płci jest nasz maluch, ale coś czuję że chłopak będzie ;-) Nie mialabym nic przeciwko gdybyśmy w przyszłości mieli i Wojtusia i Bartusia i Alę :)
Również kilka imon odrzuciliśmy ze względu na skojarzenia z mało lubianymi osobami, kilka też ze względu na ilość dzieci o takim imieniu, ale ostatecznie się udało :-)

Hej
my dla dziewczynki mamy imię Antosia a dla chłopca planujemy Witold ;-) ale jeszcze się zastanawiamy czy to dobre imię ;-)

Cześć, przyznam, ze jest w szoku lekkim :eek:
My z mężem ostatnio wybieraliśmy imiona i dla dziewczynki zgodnie ustaliliśmy Alicję- ale wiecie co było jednym z kryteriów? Żeby nie było zbyt popularne i modne- z tej przyczyny odrzuciliśmy Julię, Mają, Zuzannę, Amelię, Antoninę- choć imiona nam się podobają. Teraz czytam Wasze typy i jestem zdziwiona, że Ala ma aż tyle zwolenniczek, bo ja nie znam żadnej :laugh2:

reklama
staraczka- Alicji jest sporo;) Miałam kiedyś 3 uczennice na korepetycje o tym imieniu, teraz mam dwie! A na kwietniówkach były dwie Alicje!

Mój mały ma imię dość popularne, więc teraz dam rzadkie:p Dla dziewczynki Zoja, a dla chłopca hmm nie wiem;)

Do góry