reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych grudniowych maluszkow :)

szczerze? uwazam ze rodzice powinni swoim dzieciom dac na imie tak jak im sie podoba-nie sugerowac sie tym ze tych imion jest duzo. trudno bedzie 10 julek w klasie ... jakos sobie dadza rade, od tego maja nazwiska ... jezeli mi sie podoba Julka i zawsze chcialam Julke to dlaczego mam dawac na imie np Faustyna albo Ludwika..? bo sa rzadkie i niespotykane?

moja pierwsza corka ma na imie Lena - odkad dowiedzialam sie ze jest takie imie to powiedzialam sobie ze jezeli bede miec corke to tak jej dam na imie ! i mimo ze Lenek jest duzo, coraz wiecej to sie nie przejmuje ...

reklama
Ja w pracy mam Vivine. Jak sama mówi rodzice zakochali się w filmie ''Północ- Południe''. Jej rodzeństwo to Kasia i Jaś tylko ona ma takie nietypowe imię. Ta Vivina jest przemiła ale strasznie roztrzepana. :-D

Aneczka zgadzam sie z toba!

malaida mi sie imie Ida bardzo podoba, po ksiazce Musierowicz mam do niego sentyment :-)

Nam dochodzi problem, ze imie musi brzmiec dobrze w dwoch jezykach, co by sobie rodziny nie musialy jezykow lamac :-D

koriander my mamy ten sam problem hehehe musi byc w miare znane i tu.
Po dyskusjach zostaly nam imiona dla chlopcow z wojowniczych zolwi ninja :rofl2: narazie wygrywa Raphael albo Michaelangelo dla dziewczynki juz dawno wybrane i nie ma opcji zmiany ...

U mnie jak u vici i koriander ;) tez international moje dzieci maja obywatelstwa brytyjskie więc tak zdecydowaliśmy , Kevin ma 6.5 roku i bardzo mu sie imię podoba , choć wcale nie popularne , poprostu nam sie podobało a tu jest bardziej imię dla " starszego pokolenia"
Popieram aneczke tez uważam ze jakie sie podoba takie sie daje a nie listy za i przeciw :D ale to tylko ja :)

A u nas totalna pustka jeśli chodzi o imię dla synka ... Absolutnie żadne nie wzbudza we mnie większych emocji :( Wałkujemy księgę imion i ciągle nic :( Także piszcie swoje typy - może mnie któraś zainspiruje :)

My mamy otwarte pomysły: Lilianna, Łucja, Adrianna, Kornelia albo Maksymilian, Marcel, Mateusz

Moja siostra całą ciążę mówiła do dzidzi Zuzia, a jak się urodziła to powiedziała "moja Klarunia" i została Klara:-D -mówi że to przychodzi samo, po prostu ...
ja chyba wolałabym "wiedzieć" wcześniej, ale często jak podoba mi się imię to juz zdrobnienie nie- np. Maksymilian, ale niekoniecznie Maksiu, Helenka, ale nie Hela:wściekła/y:
albo kiedyś strasznie chciałam Darię lub Esterę ale teraz już nie...
ehh dylematy...

reklama
U nas jak będzie chłopak to będzie Daniel :) na cześć taty mojego męża (który nie żyje :()
A jak córeczka.... podoba mi się Oliwia :) ale jescze wiele innych mi się podoba :)

Do góry