reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

Antos mi sie nieco bardziej podoba niz Adam, ale tu jzu wiem ze moj maz nie ustapi - juz Adam byl mega ustepstwem :-D

A tak w ogole to imie Jan tez polecam :-p
My na naszego mowimy Jasio, Jas, Jancio. Jak bedzie starszy to moze bedzie wolal zeby mowic Janek, n oale poki co to uwazam ze zdrobnienie Jas jest ladne :tak:
Janusz to inne zupelnie imie i pewnie tez mozna zdrabniac "Jas" ale mi osobiscie jakos tak nieco gorzej brzmi niz zwykly Jan

reklama
To i ja stawiam na Natalkę :-D, Marta - moja mama , Kinga - jej siostra - i chyba dlatego nie chciałabym tak ochrzcić - , a Wiktoria dość często nadawane ostatnio - choć bardzo ładne . Mój kumpel ochrzcił 2 lata temu Natalka i mi się nie podobało, a teraz widzę że to piękne imię. Ale wybór i tak jest Wasz.

To i ja stawiam na Natalkę :-D, Marta - moja mama , Kinga - jej siostra - i chyba dlatego nie chciałabym tak ochrzcić - , a Wiktoria dość często nadawane ostatnio - choć bardzo ładne . Mój kumpel ochrzcił 2 lata temu Natalka i mi się nie podobało, a teraz widzę że to piękne imię. Ale wybór i tak jest Wasz.
Natalii jest chyba jeszcze więcej niż Wiktorii. Ale imię bardzo ładne :tak:

No to ja chyba jakaś nie na czasie jestem :-D, no cóż latek przybywa. A może to też zależy od regionu bo u mnie żadko spotykam to imię - musze się jakoś usprawiedliwić:-D .

Ja pracuję w szkole i teraz co 3 dziewczynka ma na imię Julia. Natalii nie ma tak dużo, ale Wiktorii sporo się spotyka ;)

Ale to chyba też zależy w jakim regionie. Poza tym Natalie zrobiły sie popularne od nie tak dawna (przynajmniej u mnie) i to jeszcze nie są dzieci w wieku szkolnym. Cóż, ostatnio 3 moje znajome urodziły córy i wszystkie dały na imię Natalia :-D

No więc Natalia ładne imie ;)
Co do Jasiów. ;) Mam przyjaciela Jaśka. I moj synek na drugie imie bedzie miał Jan. Jasiek, Jaś, Janek, Janko.. Duzo zdrobnien, a poza tym, każdy Jan jakiego znam jest mądrym człowiekiem. Obiera sobie pewne cele w życiu i dąży do nich, wybierają poważne dosyć zawody i dobrymi są ogólnie ludźmi ;]
Więc również polecam imie Jaś ;)
Aleee co do Antosia, to piękne imie, ale do 8 latka w szkole np nauczycielka sie zwróci Antoni? Jak np mysle sobie Antoś Tosiek Antolek no super, ale jak słysze już imie Antoni to jakoś mi sie nie podoba... Ehś...
I własnie ostatnio ten dylemat Antoś, Nikoś.... i gdzieś jest myśl.. "a może jednak będzie Jaś?" No i w takim momentach gdzie mam dylemat ktoś sypie mi nowymi imionami i wogóle jestem niezdecydowana.. :p

Artystka a moze ten nauczyciel powie Antek?:-)Nie wydaje mi sie by nauczyciele w szkole uzywali pelnych wersji imion .Przewaznie uzywa sie zdrobnien,Piotrek,JAnek,Asia,Ania.

reklama
mazia no być może i masz racje, ja pamietam ze u mnie w kazdej szkole mowili pelnymi imionami i nazwiskami ;/
Ale ogólnie jak wiem ze wszędzie bedzie Antoni wpisane to tak dziwnie, do 16 latka Antoni tez?
Nie wiem mam poważne dylematy hehe ;D :)
Ale fakt faktem Antoś Nikos i Jaś najbardziej mi sie podoba ;]
Chociaz nie zdziwie sie jak urodzi sie synuś i zupełnie inne imie będzie ;P

Do góry