reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

A moim zdaniem bardzo dobrze, że nie można dawać dzieciom imion zagranicznych..bo w połaczeniu z polskimi nazwiskami to byłby koszmar jakiś.. :szok: a poza tym po co nam angielskie czy inne jak po polsku też są piękne imiona!
Oliwka Jakby mąż mógł się nie zgodzić jeśli ciężarna prosi? :-p Ja mowie ciagle o dzidzi Tosia no i bedzie Tosia :-D

reklama
Tak Itan, to Ethan :-D W Polsce, to zależy od urzędników, bo moi znajomi nazwali córkę Nicol i tak też ma w papierach, a nie mają nic wspólnego z innym obywatelstwem.

Moi znajomi maja Xaviera i.Pani w urzędzie nie chciała zarejestrować takiego imienia ale tata dziecka się uparł i chciał Pani w internecie pokazać że takie imię jest... Pani odpuściła i zarejestrowała

My mamy już wybrane imiona, będzie Karolcia lub Bartuś (ale Bartosz nie Bartłomej). Tak już zostanie - bo jesteśmy stali w uczuciach:-D

Poprzednio była Małgosia lub Piotruś, a ponieważ część rodziny Mka komentowała te imiona, to tym razem nie zamierzamy im zdradzać.Zwłaszcza teściowa była upierdliwa z tym swoim, "macie czas, może jeszcze się zastanowicie" i ten jej wyraz twarzy jak zapytała "no i jak będziesz wołać- PIOTREK?" jakby mówiła g.wno:dry: A ja jej na to, a pewnie, że będę wołać PIOTREK, a mamusia ma czas, żeby się przyzwyczaić:tak:

U nas jest tak, że to raczej ja wybieram, M co najwyżej ma prawo veta. I tak zavetowował Izę, a w poprzedniej ciąży Gabrysię.

my zyjemy poza granicami polski:) dlatego wybieram takie imiona
zreszta zyjac w Polsce tez bym takie wybierala poniewaz nie podobaja mi sie polskie imiona zabardzo
a nazwisko moje dziecko ma rowniez nie polskie wiec nie gryzie sie to wcale:)

ladies To zupełnie co innego kiedy żyjesz poza Polska i wtedy dziecko z polskim imieniem by "odstawało" :-p Twój synek ma na imie Brian, dobrze pamietam? U nas tez slyszałam, ze tak nazywaja tylko ze tak jak sie czyta :-p

tak dobrze slyszalas tylko ze u nas pisze sie Bryan ale mozna i Brian :))
ja wogolemamm straszne problemy z wybieraniem imion.. to jest dla mnie mega trudna decyzja..
z imieniem dla synka sprzeczalam sie z moim M az do dnia porodu... on chcial Filipa albo Gabriela ja Bryana ...
stwierdzilam ze zostawie ten temat i jak moj ukochany bedzie ze mna podczas porodu to moze zmieni zdanie..
no i tak tez sie stalo..:) teraz powiedzial mi juz napoczatku ciazy ze on wymysla imie.. ale jak powiedzial imie ''Kasjus...'' stwierdzilam ze jednak lepiej zebym ja wymyslila hehehe

jestem ciekawa jakim mnie jeszcze imieniem zaskoczy hehe:D

mój wymyślił sobie dla synka Lucjan..ja to się serio boję, że pójdzie do urzędu i będę miała śmiesznie się nazywające dziecko :-p

reklama
aaa możecie razem iść :) ale może uda Ci się przekonać na wybrane przez ciebie imię :)

ladies :) orginalne ma pomysły twój M :)

Ale wiecie co zastanawiamy się już długo i dla dziewczynki mamy imię od początku ciąży a tu chłopak i mamy niezłego klina :) bo nic do końca nam nie pasuje chyba musimy się jeszcze wstrzymac może coś z czasem przyjdzie do głowy

Do góry