reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

tiramissu84, jesteśmy sąsiadkami jak widzę :happy2:
Nie wiem jak to jest bo ja zawsze miałam krótkie nazwiska przy długim imieniu - Katarzyna. Ale często można przecież wyjechać poza kratki, więc chyba nie ma się co martwić. Ważne aby było ładnie. Moja Karolina ma na drugie Aleksandra :-)

reklama
tiramissu84 jak ja się urodziłam to miałam mieć na imię Katarzyna, ale tata poszedł do urzędu i stwierdził, że w związku z tym, że miałam długie nazwisko zmienił na Anię, wrócił do domu i oświadczył mamie że jestem Anią :-D

hehe ja zawsze miałam długie nazwisko i imie Anna, a teraz mam 2 litery krótsze nazwisko, ale podobają mi sie raczej krótkie imiona :) dlatego takie u nas królują :D
ojj niech ten moj mąż juz przyjedzie bo go musze uświadomić hahaha :D

ankzoc ja bym chyba meza zabila tępym narzędziem gdyby bez konsultacji ze mną sobie wymyślił inne imię dla dziecka. Chciaz przynajmniej zmienił też na ładne, bo są różne historie- z tego co słyszę w tamtych czasach nie było to wcale aż taką rzadkością- moja koleżanka z pracy dowiedziała się w wieku 18 lat (!) kiedy szła wyrobić dowód osobisty, że nie nazywa się Marzena tylko Marzanna- bo tacie się zebrało na żarty w ostatniej chwili :szok::baffled::-)

Tiramissu wiesz co w sumie zmienił przynajmniej na ładne imię :)
Z koleżanką to nie zły ubaw o matko dobrze że u mnie był happy end ale właśnie przypomniała mi się historia znajomego którego nazywaliśmy 2 imieniem... w końcu zapytalismy o co chodzi, więc tatuś dał drugiemu synowi imię takie samo jak pierwszemu... dobrze że nadał od razu drugie wiec wszyscy wołali inaczej.
Masakra ja niewiem kiedys ci ojcowie po pół litra chodzili dzieci rejestrować ?

Haha ankzoc , przebiję Cię! moja koleżanka mi powiedziała ostatnio, że jej kolega ma 3 siostry i nazywają się tak samo po .. mamie :-p
A co do imienia Anna to mnie nim tatus wyratowal od .. Justyny bo mamie sie podobało. A lepiej dla mnie bo mam zagraniczne nazwisko a imię Anna jest międzynaradowe :-D

aaaa19 O matko to faktycznie porażka :/ Wiesz w mojej historii to tatusiowi ewidentnie się pomieszało ale tu dać 3 córkom tak samo... masakra

o widzicie fakt, zapomniałam o tym a był to warunek mojego M przy wyborze imion by były między narodowe jak to aaaa19 ładnie ujęła...żeby za granicą ludzie w miarę możliwości języków nie łamali;-) i chyba dla tego nie protestował przy moim pomyśle o Aleksandrze :-)

reklama
Do góry