reklama
Juana@
Fanka BB :)
U nas wszyscy w rodzinie mają drugie imiona. W męża rodzinie najczęściej po przodkach, a że mąż ma pierwsze po dziadku, to Mały będzie miał jednocześnie po pradziadku.
Hania ma na drugie Wanda po babci męża która zmarła 3 miesiące przed narodzinami Małej.
Hania ma na drugie Wanda po babci męża która zmarła 3 miesiące przed narodzinami Małej.
To tak jak u nas. Oliwier ma jedno imię. Bronek też będzie miał jedno ale ksywę już maMy nie dalismy drugich imion chlopcom i teraz tez nie dajemy
Ja mam dwa imiona i przyznam szczerze nigdzie nigdy nie było mi ono potrzebne. Mąż ma jedno, moi rodzice mieli jedno i też niczego im w życiu nie brakowało. więc po co ?
asieńkakk
Ja też mam jedno i synkowi chyba też jedno damy
chrobek
Fanti jeśli jest to tradycja, albo rodzicom się podoba to czemu nie nadawać drugiego imienia.
Hania ma po mojej ukochanej babuni, byłam bardzo zzyta z babcią, bardzo ją kochałam i dlatego postanowiłam, że moja córka będzie nosiła drugie imię właśnie po niej.
Hania ma po mojej ukochanej babuni, byłam bardzo zzyta z babcią, bardzo ją kochałam i dlatego postanowiłam, że moja córka będzie nosiła drugie imię właśnie po niej.
kamilaasami
Dla mnie całe dzieciństwo to dziadek - ale synkowi Stanisław nie dam na imię ... nawet drugie i chyba z drugiego rezygnujemy, ja miałam 2, mój też i nigdzie się one nie przydały tylko wpisywać wszędzie w papierki trzeba było ... chociaż dałabym z chęcią po tacie ... Julek ale znów przyszły teść to Jurek ... i nie chciałabym jednego dziadka skrzywdzić
reklama
Podziel się: