reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

aaa Oliwka , przepraszam kochana :-( może poznałam złe Justyny i dlatego mi nie pasowało ale zdanie można zawsze zmienić :-p a to Oliwia masz na 2gie czy tak po prostu wpisałaś?

reklama
hehe ależ ja się nie gniewam ;-) sama twierdzę, że mogłabym mieć inaczej na imię:-D a Oliwka dlatego, że strasznie mi się to imię podoba i jak będzie córcia to z całych sił będę przekonywać męża właśnie do tego imienia... bo on nie za bardzo, woli Klaudia:rofl2:

Mój znajomy na drugie ma Patrycjusz, zapytał ojca skąd wzięli takie imię to powiedział że jak go Pani w urzędzie zapytała to było pierwsze imię jakie mu do głowy przyszło :-D to trzeba mieć wyobraźnię ;)
Za to wujek mojego męża jak poszedł rejestrować syna i kobieta nie wyglądając znad papierów zapytała tylko: imię? no to się wujek przedstawił i w ten sposób jest Jan junior :-D a jak wrócił i się ciotka zapytała jakie imię dla dziecka podał to stwierdził że nie pytali :)

A ja nie mam pomyslu na imie
narazie spodobalo mi sie
imie Liam dla chlopaka:)i Megan dla dziewczynki
ale czy beda sie podobac nadal?? tego nie wiem:)
napewno stawiam na nietypowe imiona bo poprostu takie lubie:) i takie ma moj syn

Ja, gdybym mieszkała poza Polską, to syna nazwałabym Itan, tak bardzo mi się to imię podoba, ale to nie na nasz kraj :/

a nie mozna dac tak na imie w polsce?? przeciez Itan to takie normalne imie:) pisze sie tak jak sie czyta

Itan to sie chyba pisze Ethan, przynajmniej ja tylko o takim imieniu słyszałam. Swoją drogą szkoda, że w Polsce nie można nadawać dzieciom zagranicznych imion. Ja bym chciała synka nazwać Jacob, a dziewczynkę Emma :)

reklama
Możliwe jest nadanie zagranicznego imienia chyba tylko wtedy, gdy jedno z rodziców ma obywatelstwo innego kraju. Tak mi się wydaje. Tak czy inaczej, teraz nie nazwałabym tak dziecka, bo za bardzo by się wyróżniało to imię w szkole, a tego wolę uniknąć, nie chce, żeby dziecko było jakoś napiętnowane.

Do góry