reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych maluszków

reklama
Dotkas - nasz Antek ma na drugie Julian po królu Julianie z Madagaskaru :p... Moi rodzice za to maja psa Melmana :p... A śmiejemy się, że jak się potwierdzi córka to na drugie będzie miała właśnie Gloria :p

U nas jak na razie wersja Helenki aktualna i wątpię żeby się zmieniła. Ja już w wieku 10 lat mówiłam, że będę miała córkę Helenę ;). Mąż od razu był zachwycony. Moja mama za to się śmieje, bo nigdy jej o tym nie mówiłam, ale po prostu wiedziała, że tak będę chciała nazwać córkę. Moja babcia miała tak na imię i byłam z nią bardzo związana.

A u nas na dzień dzisiejszy wygrywa jednak Dominika, dla chłopca pomysłu dalej brak, może Błażej? :baffled:

a co do babci moja miała na imię Genowefa także brrrrrrrrrrrrrr:baffled: nie dałabym córce

U nas była Leokadia, zdrobniale Lodzia. Raczej miałaby przez głupie skojarzenia przekichane w życiu :no:

Mi od zawsze podobało się imię Saturnin. Jak byłam mała to marzyłam, że będę miała synka i będziemy sobie mieszkali sami w domku po dziadkach. No ale nie jestem aż taka odważna na takie imię. Jednak mąż ma też trochę do powiedzenia.

Oliwka, Aneta - oj tak bym nie nazwała córki :p.. Ale Helenka całkiem 'normalne'

Aneta - Saturnin?? To chyba nie polskie.. :p

Ooo tak mi sie przypomniał kolega z byłej pracy. Miał synka o imieniu Tibor. Węgierskie chyba imię. Myślałam, że sobie żartuje póki syn nie przyszedł do pracy i się nam przedstawił..

Aneta ja pracuję z Leokadią i mówimy na nią Jola :-) ale faktycznie w szkole średnie W-Fu uczyła mnie pani Lodzia :-D
U mnie babcie Anna i Danuta :-)a prababcie Michalina i Antonina

reklama
imiona Helenka, Zosia bardzo ładne a mojego brata syn ma na inię Miłosz długo nie mogłam sie przyzwyczaić a teraz wołamy do niego Miłek

Do góry