reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla dzieci

reklama
no.... moje kochanie w końcu powiedziało propozycje imienia, według niego ładnie Damian..... hmmmm, może i tak zostanie........

Anno!!! Ja szukalam specjalnie dla ciebie o tym Ewanie, bo uwazam, ze to bardzo ladne imie!!!
Szkoda jesli nawet nie mialabys argumentow w urzedzie dlaczego chcesz tak synka nazwac!! Jest bardzo malo o tym imieniu i w dwoch miejscach znalazlam, ze to imie meskie, pochodzi z celtyckiego i oznacza (mlody albo chlopiec), a wtym drugim byo napisane ze to z hebrajskiego!! Mam nadzieje ze jak nosisz synka pod serduszkiem to bedziesz mogla go tak ladnie nazwac!! Popatrz ile jest dziwnych imion, a jak przejzysz kalendarz to sa jeszcze w nim takie okropne imiona ze ludzie juz nawet nie daja ich swoim dzieciom!!! Dlaczego musisz wybierac z tego co ci sie na przyklad nie podoba????
Wsrod nas sa PERPETULY, FELICYTY,DONALDY, URBANY!!!!!! Matko, sa imiona uznane jak np, ALFONS!!! To nie jest obrazliwe i osmieszajace??????????????????????????????????? Zycze ci zeby sie okazalo ze zyjesz w cywilizowanym kraju i imie EWAN bedzie stalo w akcie urodzenia twojego dziecka, jesli to bedzie synek oczywiscie!!!

A tu jeszcze znalazlam po niemiecku co mysli sie o imieniu EWAN!!! Jak nie jest to zrozumiale to sprobuje to przetlumaczyc:
Was halten Sie denn von dem Jungennamen Ewan? Nach diesem Namen sind nicht nur Helden aus der Geschichte, sondern auch Stars aus der Gegenwart benannt und vielleicht auch bald Ihr Sohn. Informieren Sie sich hier genauer über den Jungennamen Ewan.

Co myslicie o imieniu dla chlopca EWAN? Tym imieniem sa nie tylko bohaterowie z historii nazywani, ale tez wspolczesne gwiazdy i moze niebawem tez wasz syn!!!

Kreciku dziękuję Ci duży buziak dla Ciebie.Będziemy się starać o to żeby miał właśnie tak na imię jeśli oczywiście to chłopak.

Witam,
ja najprawdopodobniej bedę miała dziewczynkę. Na imię bedzie miała Zuzanna. Dużo tych ZUZek :-) ale ja sama mam na imie Anna i zawsze miałam dużo Anek w klasie - te szalone lata 80te i Czerwone Gitary zrobiły swoje - więc myślę że to nie szkodzi.

Pozdrawiam,

reklama
Wiecie co to chyba specjalnie tak malo dziewczynek u nas bo ja tez chcialam zeby byla Zuzia :laugh: bylyby same Zuziatka gdybysmy tez mialay dziewczynki hihi

Do góry