reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla dzieci, chłopczyk i dziewczynka

Karolina1609

Zaangażowana w BB
Witam, jak w tytule, jestem ciekawa jakie imiona nadalyscie swoim pociechom, ja spodziewam się bliźniąt chłopczyk i dziewczynka i kompletnie nie mam pomysłu jakie wybrać, te z rankingów popularności sa już strasznie oklepane :) czekam na podpowiedzi:)

reklama
Mam dwóch synów Maciej(18l)Emil(13l)
Z imion dla chłopców to jeszcze Wojciech,Borys,Bruno,
a dla dziewczynki od zawsze Alicja,Aniela,Nina i Łucja.
Moja znajoma ma bliźnięta Antosia i Anielkę ,cudne maluchy.
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.

reklama
U nas gdyby był chłopczyk miałby na imię Ignacy.
Hej. nie wiem czy aktualne ale macie , będziecie mieć jednak chłopca? Ciekawa jestem jak to imię się sprawdza w praktyce , bardzo Nam się podoba ale spotkało się z dziwną reakcja wśród rodziny i trochę mnie osobiście się przykro zrobiło:(

Ignacy jest super. Ignaś zdrobniale ładnie brzmi. Z imionami jest tak, że jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Ja mam Jasia, mega popularne imię, a też spotkałam się z zdziwieniem, że poważne, to jak ja się zwracam do dziecka. No jak to jak: Jaś, Jasiek, Janek, Janeczek, a czasem Jan urwis:)

@Ajrin77 Mamy córeczkę Adriannę, właśnie skończyła roczek 🥰 Ignacy to piękne imię i wcale nie jest udziwnione. Nie rozumiem reakcji rodziny... Niestety wiem, że zawsze znajdzie ktoś, komu się coś nie spodoba. U mnie mój tata miał jakieś obiekcje ale i tak zrobiliśmy po swojemu. Teraz wszyscy mówią, że imię mojej córeczki pasuje do niej idealnie. Ja na Waszym miejscu kierowałabym się tylko swoimi przekonaniami i serduszkiem. Kiedy zobaczycie swoje dzieciątko to będziecie wiedzieli jak dać Mu na imię. Ja jak wzięłam malutką w ramiona to wiedziałam, że będzie Ada.😊

@Ajrin77 Mamy córeczkę Adriannę, właśnie skończyła roczek 🥰 Ignacy to piękne imię i wcale nie jest udziwnione. Nie rozumiem reakcji rodziny... Niestety wiem, że zawsze znajdzie ktoś, komu się coś nie spodoba. U mnie mój tata miał jakieś obiekcje ale i tak zrobiliśmy po swojemu. Teraz wszyscy mówią, że imię mojej córeczki pasuje do niej idealnie. Ja na Waszym miejscu kierowałabym się tylko swoimi przekonaniami i serduszkiem. Kiedy zobaczycie swoje dzieciątko to będziecie wiedzieli jak dać Mu na imię. Ja jak wzięłam malutką w ramiona to wiedziałam, że będzie Ada.😊
Dziękuję za odpowiedź, no tak to niestety jest ale spotkałam się z bardzo krzywdzącymi opiniami odnośnie tego imienia :( że wręcz zrobię dziecku krzywdę i mnie to trochę poruszyło. Gratulacje córeczki:))

Dziękuję za odpowiedź, no tak to niestety jest ale spotkałam się z bardzo krzywdzącymi opiniami odnośnie tego imienia :( że wręcz zrobię dziecku krzywdę i mnie to trochę poruszyło. Gratulacje córeczki:))
Dziękuję 😊
Krzywdę? Błagam... Krzywdzenie dziecka kojarzy mi się z innymi rzeczami niż nadaniem imienia innego niż chcą wszyscy. Dla jednych problemem jest jak dziecko będzie miało popularne imię i będzie np. 6 Zuzią w klasie ( Nikogo nie chcę urazić. Zuzanna to również piękne imię ale bardzo popularne w ostatnim czasie). Dla innych znowu problemem będzie nadanie dziecku bardziej awangardowego imienia. Koleżanki córka ma w klasie Elvisa. Dzieci się nie śmieją. Niestety gorzej z dorosłymi...
Ignacy nie jest jakimś udziwniony, nowoczesnym, zagranicznym imieniem, które mogłoby w Polsce wzbudzać jakąś sensację czy powodować wytykanie palcami. Ja osobiście nie przejmowałabym się tymi opiniami.

Dziękuję 😊
Krzywdę? Błagam... Krzywdzenie dziecka kojarzy mi się z innymi rzeczami niż nadaniem imienia innego niż chcą wszyscy. Dla jednych problemem jest jak dziecko będzie miało popularne imię i będzie np. 6 Zuzią w klasie ( Nikogo nie chcę urazić. Zuzanna to również piękne imię ale bardzo popularne w ostatnim czasie). Dla innych znowu problemem będzie nadanie dziecku bardziej awangardowego imienia. Koleżanki córka ma w klasie Elvisa. Dzieci się nie śmieją. Niestety gorzej z dorosłymi...
Ignacy nie jest jakimś udziwniony, nowoczesnym, zagranicznym imieniem, które mogłoby w Polsce wzbudzać jakąś sensację czy powodować wytykanie palcami. Ja osobiście nie przejmowałabym się tymi opiniami.
Zgadzam się z Tobą w stu procentach...też uciekam od imion tych strasznie popularnych, ale też nie podobają mi się wydziwiane, każdy ma też inny gust... ale jestem taka osoba niestety która przeżywa takie komentarze i opinie rodziny i dało mi to do myślenia bardzo, chociaż Imię Nam się bardzo podoba, sama mam mało popularne imię , starodawne i różne komentarze słyszałam, nie chciałabym trochę żeby dziecko też miało taki problem :) chociaż z wiekiem to myślenie się zmienia.

Osoby, które wyraziły takie opinie mają jakiś problem i nie powinnaś brać tego wogole pod uwagę :)
Ładne imię, coraz bardziej popularne. Nikomu nic do tego.

reklama
Do góry