reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża po ciąży.

Moja przyrodnia siostra zaszła w ciąże przy KP była to świadoma ciąża, chciała mieć dzieci szybko tzw rok po roku. Starsze nie odstawiło się od mleka, produkcja nadal była okej, a zmiana smaku mleka również nie wpłynęła na dziecko. Na czas szpitala starszak został z tatą, dramatu nie było, po porodzie wrócił do piersi normalnie, przez ok 6 miesięcy karmiła w tandemie.

Ogólnie zasada jest taka, że jak nie ma zakazu seksu to i nie ma potrzeby dostawiać bo wyrzut oksytocyny przy KP nie jest większy niż w trakcie orgazmu

reklama
Tak, moja bliska koleżanka 3-4 miesiące po porodzie zaszła w kolejna ciążę (wpadka ) , nie miała jeszcze okresu, karmiła piersią. Syn mając 7 Msc sam odrzucił pierś. Córka urodziła się całkowicie zdrowa, bez żadnych problemów. Jedynie na początku ciąży musiała uważać, żeby dużo nie dźwigać itp bo macica po poprzedniej ciąży jeszcze nie skurczyła się do końca i nie wróciła do swoich rozmiarów.
Ale wiem, że dla koleżanki był to stres na początku czy wszystko będzie dobrze i czy utrzyma tą ciążę.

Dziękuję za odpowiedź 🤗🌹

Moja przyrodnia siostra zaszła w ciąże przy KP była to świadoma ciąża, chciała mieć dzieci szybko tzw rok po roku. Starsze nie odstawiło się od mleka, produkcja nadal była okej, a zmiana smaku mleka również nie wpłynęła na dziecko. Na czas szpitala starszak został z tatą, dramatu nie było, po porodzie wrócił do piersi normalnie, przez ok 6 miesięcy karmiła w tandemie.

Ogólnie zasada jest taka, że jak nie ma zakazu seksu to i nie ma potrzeby dostawiać bo wyrzut oksytocyny przy KP nie jest większy niż w trakcie orgazmu

Dziękuję serdecznie za odpowiedź 🤗🌹

Cześć 🙂
Mój maluszek miał 10m jak zaszlam w ciążę.
Na początku jadł, ale jakoś w 3m ciąży mleczka było coraz mniej, aż całkowicie pokarm zanikł. Mały ciągnął jeszcze cyca na sucho około 2 miesiące i nagle sam zrezygnował. Nie było płaczu z jego strony, chodź ja troszkę to przeżyłam ( smutno mi było, że przez ciążę nie mialam mleka).
Z ciążą nic się nie działo.
Dzidzia urodziła się zdrowa 🥰

Cześć 🙂
Mój maluszek miał 10m jak zaszlam w ciążę.
Na początku jadł, ale jakoś w 3m ciąży mleczka było coraz mniej, aż całkowicie pokarm zanikł. Mały ciągnął jeszcze cyca na sucho około 2 miesiące i nagle sam zrezygnował. Nie było płaczu z jego strony, chodź ja troszkę to przeżyłam ( smutno mi było, że przez ciążę nie mialam mleka).
Z ciążą nic się nie działo.
Dzidzia urodziła się zdrowa 🥰

Bardzo się cieszę, że wszystko było dobrze z maluszkiem. Dziękuję serdecznie za odpowiedź 🤗❤️🌹

reklama
Teraz miałabym pytanie do Was takie..
Miałyście jakieś objawy ciąży przy karmieniu piersią? Było coś co mogło dać sygnał, że jesteś w ciąży, czy raczej nic się wtedy nie dzieje..? Dziękuję 🌹☺️

reklama
Do góry