reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiię dla dziecka

reklama
Mi się Franciszek bardzo podoba, ale moja była wspólniczka miała syna o tym imieniu, a że oszukała mnie na kupę kasy to źle mi się kojarzy zarówno ona jak i jej syn i jego imię:baffled:

oo SZUSZU jednak konotacje sa wazne przy wybieraniu imienia...

u nas tez jeszcze niepewnosci, no wlasnie czy ktoras z W§As dsje dziecku 2 imiona, albo Wy macie 2 imiona? jak to jest z dwoma imionami, dobrze sie z nimi zyje czylepiej jedno...? ja to mam pytania, co?

ja mam dwa imiona jak zresztą wszyscy w mojej rodzinie. Synek też ma dwa, a teraz się zastanawiam nad tym :baffled: bo niby po co? ale z drugiej strony może pociągnąć tradycję...

ja mam dwa:|:|:| cholerstwo.

Tylko więcej wypełniania w papierach, potrafią się przyczepić, że nie są dwa imiona podane blaa bla bla. I to nie jest żadne Anna Maria itp. Tylko rodzice się kłócili jakie imię mam mieć.Tata pojechał zarejestrować (miał mamy typ wpisać) i zarejestrował jednak na pierwsze takie jak on chciał, a dodał drugie chyba żeby mama go od razu z chaty nie wywaliła. I przez to się bujam z dwoma:D

no wlasnie MUCHA u mnie bylby podobny powod nadania 2 imion....
ale mysle sobie kurcze to tak glupio jak ja bede mowic do dziecka "moim" imieniem a tatus "swoim" i maly zglupieje chyba...
OLI, MUCHA uzywacie na co dzien pierwszego imienia czy pewne osoby mowia wlasnie do was drugim imieniem a inne pierwszym? ej chyba sobie odpuszcze...

ja używam pierwszego na szczęście tata swój typ dał na 2, a mamy na pierwsze bo bym się teraz załamała

ja używam tylko pierwszego (dzięki bogu to tata rejestrował:D), moja mama nie pokusiła się mówić 'swoim'. Nawet niewiele osób wie, że mam dwa - jest teraz tylko na potrzeby urzędowe.

reklama
ja używam pierwszego na szczęście tata swój typ dał na 2, a mamy na pierwsze bo bym się teraz załamała

Oli, pochwal się drugim imieniem;-)
Ja nie mam drugiego, ale ja mam bardzo długie imię i nazwisko. A Wiki ma na II tak jak ja na I, to był pomysł A. A teraz chyba będzie Tomuś Franciszek, bo Franek to typ Wiki..O jeju zakręciłam się:baffled:

Do góry