reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiię dla dziecka

reklama
Mi się Franciszek bardzo podoba, ale moja była wspólniczka miała syna o tym imieniu, a że oszukała mnie na kupę kasy to źle mi się kojarzy zarówno ona jak i jej syn i jego imię:baffled:

oo SZUSZU jednak konotacje sa wazne przy wybieraniu imienia...

u nas tez jeszcze niepewnosci, no wlasnie czy ktoras z W§As dsje dziecku 2 imiona, albo Wy macie 2 imiona? jak to jest z dwoma imionami, dobrze sie z nimi zyje czylepiej jedno...? ja to mam pytania, co?

ja mam dwa imiona jak zresztą wszyscy w mojej rodzinie. Synek też ma dwa, a teraz się zastanawiam nad tym :baffled: bo niby po co? ale z drugiej strony może pociągnąć tradycję...

ja mam dwa:|:|:| cholerstwo.

Tylko więcej wypełniania w papierach, potrafią się przyczepić, że nie są dwa imiona podane blaa bla bla. I to nie jest żadne Anna Maria itp. Tylko rodzice się kłócili jakie imię mam mieć.Tata pojechał zarejestrować (miał mamy typ wpisać) i zarejestrował jednak na pierwsze takie jak on chciał, a dodał drugie chyba żeby mama go od razu z chaty nie wywaliła. I przez to się bujam z dwoma:D

no wlasnie MUCHA u mnie bylby podobny powod nadania 2 imion....
ale mysle sobie kurcze to tak glupio jak ja bede mowic do dziecka "moim" imieniem a tatus "swoim" i maly zglupieje chyba...
OLI, MUCHA uzywacie na co dzien pierwszego imienia czy pewne osoby mowia wlasnie do was drugim imieniem a inne pierwszym? ej chyba sobie odpuszcze...

ja używam pierwszego na szczęście tata swój typ dał na 2, a mamy na pierwsze bo bym się teraz załamała

ja używam tylko pierwszego (dzięki bogu to tata rejestrował:D), moja mama nie pokusiła się mówić 'swoim'. Nawet niewiele osób wie, że mam dwa - jest teraz tylko na potrzeby urzędowe.

reklama
ja używam pierwszego na szczęście tata swój typ dał na 2, a mamy na pierwsze bo bym się teraz załamała

Oli, pochwal się drugim imieniem;-)
Ja nie mam drugiego, ale ja mam bardzo długie imię i nazwisko. A Wiki ma na II tak jak ja na I, to był pomysł A. A teraz chyba będzie Tomuś Franciszek, bo Franek to typ Wiki..O jeju zakręciłam się:baffled:

Do góry