reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
imiona bardzo ladne.ja mam w domu wiktora jak byl maly(teraz ma 7 lat jak moj syn)to byl wiktorek tez ze zdrobnieniem byl problem.natomiast u mnie jest Dominik i zdrobnen i przezwisk jest od groma np.maz moj mowi do tej pory na niego Bobo:-Da moi rodzice Piniu nie wiem skad im sie to wzielo ale dlugo byl tak nazywany:-)

Ehh... sama nie wiem, to chyba musi tak wpaść do głowy. Z pierwszym synem nie miałam problemu, zaraz wpadło, że będzie Kacper i wszystkim pasowało, a teraz... każdy coś innego podrzuca. O dziwo dziadkowie poszli z postępem bo byłam przekonana, że zaproponują jakieś staropolskie imiona, a tu wyskoczyli z Oliwierem... :szok:. Więc póki co:
Ja - Wiktor
mąż - Maksymilian
mama - Krzysztof
tata - Manfred - dobra dobra, to na jaja powiedział dla rozładowania atmosfery :-D
teściowa - róbcie co chcecie
teściu - Oliwier
moja babcia - Oliwier
mój dziadek - jak będzie to będzie
mój syn - na pytanie "jak będzie miał na imię twój brat?" odpowiedział "no, dzidziuś a jak?" :-D

I masz pan bigos.... :baffled:

Rysia masz w czym wybierac :-Du mnie poczatkowo bylo ze bedzie Kuba ale jak moja mama sie dowiedziala ze takie imie mi sie podoba i zaczela wolac Kubus Puchatek to zwatpilam.i wyszlo ze Oskar ale tez mialam problem bo mnie z chlopcow to tylko Dominik sie tak naprawde podoba a ze jednego juz mam to musialam cos wymyslic:-D

Rysia ,ale długa lista :-) mnie najbardziej podoba się Maksymilian.

wiecie coś moja najlepsza przyjaciółka ma synka Krzysia. i to zdrobnienie mi się szalenie podoba. ale Krzysiek to już nie za bardzo :-p

A mój syn, zapytany o imię dla siostrzyczki stwierdził "Nutella":-D
Ale to podkreśla tylko, jak dzieci szybko łapią rzeczy z reklam, bo Nutelli to on nie jada:confused:

reklama
jak w ogóle macie zamiar zdrabniać imiona swoich dzieci?? :)
Wiecie że w Anglii zdrobnienia w ogóle nie egzystują? Jak dziecko ma na imię np. Charles to najwyżej na noworodka powiedzą baby-Charles i to wszystko? Nie lubie tego tutaj akurat O_O

Do góry