reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

znam jednego Nikodema 5 latka:) cudo chłopak:tak:

Maksymilian mi się średnio podoba, Kajetan tez (wolę Kaj)... kwestia gustu...
nad Nikodemem też sie zastanawialiśmy, ale właśnie w bliskim otoczeniu jest, więc... podobnie jak Mateusz, który też mi się podoba....

gabryś znam dwie, jedna 10 latka i jedna dwulatka oooo i przepraszam, ze jeszcze jedna - 22 - latka... wszystkie fajne dziewczyny:tak:

reklama
Gabriela <3 mam tak na trzecie, kocham to imię ;))

noirel ja nie jestem tradycjonalistką, sama mam imie hiszpańskie, zresztą nawet nie urodziłam się w Polsce, jakoś imieniny przy stole ze śledziem i flaszka nigdy mnie nie rajcowały dlatego nie miałam najmniejszych oporów dać dziecku imienia zagranicznego. Zresztą nie mieszkam w Polsce, a moja rodzina jest po świecie rozsiana, moja córka nie urodzi się w Polsce, nie, nie jestem zbyt sentymentalna :)

Ostatnia edycja:
Gabriela <3 mam tak na trzecie, kocham to imię ;))

noirel ja nie jestem tradycjonalistką, sama mam imie hiszpańskie, zresztą nawet nie urodziłam się w Polsce, jakoś imieniny przy stole ze śledziem i flaszka nigdy mnie nie rajcowały dlatego nie miałam najmniejszych oporów dać dziecku imienia zagranicznego. Zresztą nie mieszkam w Polsce, a moja rodzina jest po świecie rozsiana, moja córka nie urodzi się w Polsce, nie, nie jestem zbyt sentymentalna :)

też mam rodzinę rozsianą i wśród dzieci dwa imiona bez polskiego zamiennika:)zaczęłam myśleć więcej nad Naomi,ale czy jest jakiś skrót,zdrobnienie do tego imienia?

zdradzisz jak masz na imię?

Hej Dziewczyny! Ja się dopiero zaczynam wdrążać w forum więc jeszcze nieśmiało się tu 'poruszam'. Na ostatniej wizycie (17tc) gin. nam powiedziała, że na 80-90%to dziewczynka, a dzisiaj byłam w szpitalu na USG genetycznym i już na 100% to dziewczynka :-):-) My mieliśmy kilka pomysłów na imię, na początku była JULIA- ale tych Julii teraz jest wszędzie pełno więc zrezygnowaliśmy i stanęło na NIKOLI- bo ładne, rzadko spotykane i nawet ma kilka fajnych zdrobnień- a na tym mi zależy. Mój A. podsunął jeszcze propozycję NATALII ale ja juz się chyba za bardzo przyzwyczaiłam do Nikoli :tak:

kolorowa witaj:-)
Natalia też fajne imię. mnie wydaje się ,że jednak Nikola jest jest jednak popularnym imieniem, ale mogę się mylić.;-)

ja mam na imię Linda :)

kolorowa Nocole jak najbardziej ale nie spolszczała bym go, rozumiem dlaczego ludzie to robią (łatwiej dla rodziny itp) ale jednak spolszczone imiona mnie rażą..

Ostatnia edycja:
reklama
ładne imię:-) ja w czwartek jak dobrze pójdzie może poznam płeć i zacznę się bardziej zastanawiać nad imieniem,Nicola było na początku listy,ale zaczęło spadać ,bo jest ich coraz więcej niestety:-(

Do góry