reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
A ja nie wiem, czy w Polsce można nadawać imię Jezus. Wydaje mi się, że nie, ale trzeba byłoby to sprawdzić.

Znam jednego Amadeusza - fajny chlopczyk;) I imie oryginalne:-)

Jozefina - kojarzy mi sie z jakas baronową albo cesarzową czy inną hrabiną w bufiastej sukni:szok: I to zdrobnienie - Józia... O matko. Znam jedną starą Józefinę - wszyscy na nią właśnie Józia mówią - zbiera puszki, bo lubi;]

Jezus - jest jeden i niepowtarzalny:-)

Najglupsze jakie widzialam to chyba Idzi i Prokop;] Bożeee chroń dzieci przed takimi imionami:szok:

Dobrze, ze ja mam juz dawno wybrane imie i nie wyobrazam sobie, zeby moj syn mial na imie inaczej niz Marcel;) I do nazwiska nam tez pasuje;)

P.S. Marcel na liscie dopiero na 34:-)

Ostatnia edycja:
Miałam wykładowcę Idziego! Fantastyczny chłopek, historię średniowiecza wykłada na UŚ :-)

I w ogóle protestuję! Jeśli chłopiec może być BAZYLI, to dlaczego dziewczynka nie może być BAZYLIA? Lubię bazylię... :sorry2:

Może może. Moi znajomi dali córeczce Matydla Barcelona i bez problemu przeszło. Więc może i Bazylia dałoby radę. Skoro przeszla Mrówka :confused:

Ale wy tu skrobiecie!!! :) u nas po długich namysłach zostanie Antoś. Musi imię pasować do pierwszego synka i będzie Ignaś i Antoś. Imię popularne ale chyba najważniejsze żeby było od serca i chcemy żeby to właśnie nasz synek takie imię posiadał:-)

Ale wy tu skrobiecie!!! :) u nas po długich namysłach zostanie Antoś. Musi imię pasować do pierwszego synka i będzie Ignaś i Antoś. Imię popularne ale chyba najważniejsze żeby było od serca i chcemy żeby to właśnie nasz synek takie imię posiadał:-)

najwazniejsze ze Wam sie podoba i tylko to sie liczy, a Ignas i Antos super brzmi

reklama
moja koleżanką tu w Anglii ma córkę Rihanne a druga Naomi. Ja bym starała się dla syna przeforsować LEonar tak mi się strasznie skrót Leo podoba <3 a jak nie to Amadeusz ;) Ale założe się że M. by mnie wyszydził.

Do góry