reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
A ja nie wiem, czy w Polsce można nadawać imię Jezus. Wydaje mi się, że nie, ale trzeba byłoby to sprawdzić.

Znam jednego Amadeusza - fajny chlopczyk;) I imie oryginalne:-)

Jozefina - kojarzy mi sie z jakas baronową albo cesarzową czy inną hrabiną w bufiastej sukni:szok: I to zdrobnienie - Józia... O matko. Znam jedną starą Józefinę - wszyscy na nią właśnie Józia mówią - zbiera puszki, bo lubi;]

Jezus - jest jeden i niepowtarzalny:-)

Najglupsze jakie widzialam to chyba Idzi i Prokop;] Bożeee chroń dzieci przed takimi imionami:szok:

Dobrze, ze ja mam juz dawno wybrane imie i nie wyobrazam sobie, zeby moj syn mial na imie inaczej niz Marcel;) I do nazwiska nam tez pasuje;)

P.S. Marcel na liscie dopiero na 34:-)

Ostatnia edycja:
Miałam wykładowcę Idziego! Fantastyczny chłopek, historię średniowiecza wykłada na UŚ :-)

I w ogóle protestuję! Jeśli chłopiec może być BAZYLI, to dlaczego dziewczynka nie może być BAZYLIA? Lubię bazylię... :sorry2:

Może może. Moi znajomi dali córeczce Matydla Barcelona i bez problemu przeszło. Więc może i Bazylia dałoby radę. Skoro przeszla Mrówka :confused:

Ale wy tu skrobiecie!!! :) u nas po długich namysłach zostanie Antoś. Musi imię pasować do pierwszego synka i będzie Ignaś i Antoś. Imię popularne ale chyba najważniejsze żeby było od serca i chcemy żeby to właśnie nasz synek takie imię posiadał:-)

Ale wy tu skrobiecie!!! :) u nas po długich namysłach zostanie Antoś. Musi imię pasować do pierwszego synka i będzie Ignaś i Antoś. Imię popularne ale chyba najważniejsze żeby było od serca i chcemy żeby to właśnie nasz synek takie imię posiadał:-)

najwazniejsze ze Wam sie podoba i tylko to sie liczy, a Ignas i Antos super brzmi

reklama
moja koleżanką tu w Anglii ma córkę Rihanne a druga Naomi. Ja bym starała się dla syna przeforsować LEonar tak mi się strasznie skrót Leo podoba <3 a jak nie to Amadeusz ;) Ale założe się że M. by mnie wyszydził.

Do góry