reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

Ja mam cięzko ze swoim mężczyzną bo co powiem jakies imie to on sobie pzrypomina znajoma i muwi że mu sie żle kojarzy :laugh: on upiera sie przy JESICE ja natomiast przy DARI a co do chłopczyka to Ja upieram sie przy Jakubie chociaż bardzo mi się spodobała propzycja jednej z WAs OLiwier Ja pragne żeby było polskie bo pzrecież mamy tyle pieknych imion :p

reklama
a moje propozycje to: dla chlopczyka Karol (Lolek) z calym szacunkiem dla Papieza to nie z jego powodu:) a dla dziewczynki wszelkie odmiany Mili, czyli Milena(wersja mojego ksiecia z bajki), Kamila lub moj faworyt Emilia...:)

witam wszystkie probujace, oczekiwujace i nowe mamy :) ja juz dawno myslalam o imionach chociaz jeszcze jestesmy w stanie probnym :) dla chlopca - SEBASTIAN, ALEKSANDER, DANIEL, KLEMENS, DAMIAN, LEON a dla dziewczynki - ZUZANNA, BRIANA, IZABELLA, TAMARA i GENOVEFA lub francuska wersja - GENEVIEVE :) Pozdrawiam :)

hej dziewczyny, Zuzia to pięknę imię ale ostatnio bardzo popularne i co 2 dziewczynka na imię ma Zuzia,ja osobiście jestem zwolenniczką imion oryginalnych jestem w 39 tygodniu ciazy do 8 mies,myslałam,że mam córcię i nie miałam problemu z imieniem, miała mieć na imię Livia, ale okazało się,że lekarka się pomyliła i mam chłopaka i tu się zaczyna problem poród tuz ,tuż a my się z mężęm dogadać nie możemy co do imienia. Zawsze marzyłam o córce więc problemu z żeńskimi imionami nie było ale męskie mi się nie podobają jedynie Jakub i Adrian .Te zaś nie podobaja się mężowi on chciałby Darka czego ja z kolei przełknąć nie mogę.Co robić dziecko w końcu bez imienia zostanie :-[Może znacie jakieś ładne oryginalne imiona?

A czy Adriana nie można zdrabniać jako Darek??? To by rozwiązało wasz problem :)
A mi po głowie chodzi Kornel ostatnio, mąż zaś przerzucił sięze Stanisława z powrotem na Olgierda :(

Kajka a co myslisz o DEREK - inne niz Darek ale podobne? albo DEVYN? albo poprostu JAKUB DAREK i tyle ;) mozna zawsze isc na kompromis ;)

reklama
U mnie będzie Maciuś a nazywam się Król ,więc będzie Król Maciuś
Ale podoba mi się też Bartek
A dla dziewczynki to ładnie jest:Aleksandra,Alicja,Natalia,Nina,Ida,Izabela.

Do góry