reklama
anikawi
Fanka BB :)
Nasz córunia super reaguje na Roksi, chyba jej też sie podoba. U nas Roksana wygrała bezapelacyjnie! Mamy bardzo popularne nazwisko, dlatego szukaliśmy imienia niezbyt standardowego ale też nieprzesadzonego, to pasuje idelanie dla charakternej "lwiej" dziewczynki.
L
laura 2
Gość
najfajniejsze imiona moim zdaniem to Sabina Oliwia Joanna Alicja i Marta
N
Nadia 19
Gość
Moja przyjaciółka mieszka w U.S.A urodziła pierwsze dziecko córę, i dała jej na imię SINDI ja jestem w 2 tyg. ciąży i nie powiem że to imię wzbudziło moje zainteresowanie...a co wy o tym myślicie?!? .
Ż
żużaczek
Gość
To dla równowagi może BARBIE ;D
Ja z mężem jakoś długo nie mogłam dojść do kompromisu względem potencjalnego imienia dla chłopca...ostatecznie stanęło na Dominik Piotr, natomiast co do dziewczynki to jeszcze przed ciążą było wiadomo, że nasza córcia musi nazywać się Julcia. Co prawda Julii i Weronik teraz nie brakuje (ostatnio mam jakoś talent do trafiania na msze z chrztami ) ale swojej decyzji już nie zmienimy. Cała rodzinka już zdążyła się przyzwyczaić do myśli, że albo bedzie Dominiś albo Julka. Czym kierowaliśmy się przy wyborze imion? Po prostu odrzucaliśmy te, które źle się nam kojarzyły, na przykład z ludźmi, których nie lubimy, albo, jak mówi mój małżonek, kojarzą się z "którymś z tych buraków z rządu" ;D
Ż
żużaczek
Gość
Liriel my dokladnie tak samo typowalismy - jesli znamy kogos "nieciekawego" i xle nam sie imie kojazy to od razu odrzucalismy je. A Witek jakiś taki słoneczny zawsze był ;D no i będzie Witek. Już sie przyzwyczailismy do tego imienia. No i ważne było, zeby ładnie sie zdrabniała. Pierwszy syn ma na imie Bogusław - mocne ale fatalne w zdrobnieniach. Na własny uzytek wymysliłam Boguchę i jest Bogucha bo na Bogusia za duzy a na Bogusława za mały ;D
Tosia bardzo ładnie
Tosia bardzo ładnie
kaśka k
Fanka BB :)
Nasza dzidzia ma pępowinę między nóźkami i nie jesteśmy pewni płci, chociaż lekarz obstawia na dziewczynkę więc narazie wytypowaliśmy takie imona: Helenka, Anita, Szymon, Mikołaj
pewnie za dwa dni zmieni się coś ale to są najaktualniejsze propozycje ;D
pewnie za dwa dni zmieni się coś ale to są najaktualniejsze propozycje ;D
reklama
Podziel się: