reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziecka

Witam
U nas od samego początku ciąży miał być Damianek. Mąż w ogóle nie brał pod uwagę tego, że może urodzić się dziewczynka  ::) Jednak ja jestam przezorna i brałam pod uwagę takie imiona jak Julia, Wiktoria, Oliwia, Klaudia.
Ale i tak urodził się Damianek  :laugh:

reklama
My z mężem wybraliśmy imiona naszych dizeciaczków jeszcze jak nawet w trawie nie piszczało o naszym dzidzi - Julia lub Kuba. A tu jak na złość wszyscy w rodzinie , którzy zdążyli przed nami nazywają dzieciaczki Julia i Kuba. Tak więć Julie zmieniliśmy na Maja a Kubuś jednak zostanie Kubusiem!! :)))) Jestem w 22 tygodniu, wiec mam nadzieję, że niedługo dowiem się co sie urodzi!! Pozdrawiam!

Mój synekma na imię Eryk, malo Eryków mamy jeszcze dookola (pracuje w szkole wiec imion dookla że hoho), a teraz bedzie nastepny dzidziuś i nie mam pojęcia jak mam mu dac na imię. Podoba mi się Eliza (Eryk I Eliza)dla dziewczynki a chlopiec???????????

wiatam i pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

ja mam termin na wrześnień i juz wiem ze to bedzie chłopczyk a na imie damy mu Mikołaj bedzie miał takze drugie imie- Nikodem a gdyby Mikołaj miałby być dziwczynka to byłaby Wiktoria

a mam jeszcze dla was kilka propozycji moja znajoma dała swojemu synowi Dorian a ona sama ma na imie Iweta
Ja juz wczesniej byłam wcziązy ale nie stety sraciłam dziciew 18 tygodniu ciazy i to tez miał byc syn i mial miec na imie  Małrycy i co jak wam sie podobaja te imiona

Hej! mój pierwszy syn ma na imię Igor. a teraz on wymyślił (ma już 9lat) Matylda.Ale to podobno będzie drugi syn.Ja bym chciała Franek, ale mężowi się nie podoba.może Sergiusz albo Marcel?

Hej Mamuśki:-)
Ja mam na imię Aleksandra a mąż Jarosław a nasze nazwisko pochodzi od Jana. Spodziewamy się synka, jestem w 29 tyg. Jeszcze przed slubem mówilismy, że będziemy mieć małego Jareczka i tak go nazywałam kiedy już się począł. Teraz jednak mam wiele wątpliwości czy to dobrze, aby dziecko miało takie samo imię jak tatuś. Co o tym sądzicie? Podobno jest teraz moda na juniorów. Ponadto w rodzinie mojego męża jest tradycja, że chłopcy mają inicjały JJ i tak:
mąż: Jarosław
ojciec męża: Jan
dziadek: Józef
Fajnie byłoby tą tradycję podtrzymywać i jeśli nie Jarosław to ewentualnie Jakub, Jacek, albo Jan (po dziadku), ale nie jestem przekonana. Jeśli macie jakieś fajne imię na "J" to podajcie, proszę.
Podobają mi się jeszcze: Maksymilian, Oliwier, Olaf
Gdybym miała mieć córeczkę to byłaby Wiktoria lub Julia - pomimo mody te dwa imiona podobały mi się od zawsze.

Podpowiedź dla Was - imiona dzieci w naszej rodzinie i u znajomych:
chłopcy: Staś, Kacper, Patryk, Amadeusz, Mateusz, Filip, Cyprian, Jakub
dziewczynki: Liwia, Laura (najmłodsze), Angela, Oktawia, Michalina, Paulina, Nadia

Pozdrawiam wszystkie mamuśki a szczególnie sierpniowe :)

reklama
Hej Klementynko,
Dzięki za podpowiedź. Joachim podoba mi się, tylko ja jestem taka niezdecydowana ::) Trudno wymyslać imię dla dzidziulka, którego się jeszcze nie widziało (no, nie licząc USG :)

Do góry