reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

reklama
Nasz synek miał się nazywac (od samego poczatku) Krzysztof Pawel - ale zaprotestował nasz starszy syn - jego wielka szkolną antypatią jest Krzyś. Potem miał byc Paweł Wiktor - bo mąż ma na 2 paweł a w rodzinie męża jest zwyczaj nadawanie 2 imienia po dziadku - więc Wiktor. Ale, że Paweł mi sie akurat nie podoba to będzie ostatecznie Wiktor Paweł. I tak juz zostało ogłoszone;). Będzie Wikuś... hihi ;D A pierwszy syn ma na imię Boguslaw - imie troche potezne więc na uzytek tymczasowy wołamy na niego Bogucha.

Jeżeli już mówimy o imionach to mi  bardzo podobają się zwykłe i proste takie jak np Ola,Madzia ,Kasia, Bartuś, Krzyś,Piotruś itp.To sa bardzo ładne ,skromne i urocze imionka, nie moglibyśmy z partnerem nazwać dziecka Mariarosa ,Tristan,Benedykt czy Lorin... owszem, może tych Oli , Kasi , Marysi za wiele już mamy na świecie, ale przecież Nataniel czy Leticia to już przesada? co gdy się ujawni że nasze pociechy będą w przyszłości wytykane palcami za takie 'wymyślone" imię...wydaje mi się że trzeba docenić nasze Polskie piękne imiona przecież jest ich tak wiele...;).Myślę że wszystko  im prostsze tym ładniejsze, tak jest chyba ze wszystkim, we wszystkim trzeba znać umiar i zachować zdrowy rozsądek.Mam koleżankę która ma 9 letnego syna któremu dała na imię ...Mścisław,- koledzy z tego powodu nadająmu wiele niezaprzyjemnych"ksyw" co dla takiego jeszcze dziecka napewno jest przykre i bolsne, koleżanka mówi, że gdyby mogła zmieniła by imię synowi.Dlatego wybór imienia jest niezwykle ważnym momentem w życiu rodzica mamy je wkońcu na całe życie.... :) Jej ,ale się rozpisałam ;D zapomniałam się pochwalić właśnie wczoraj dowiedziałam się, że zostanę mamą ::) jestem z tego powodu zachwycona :laugh: bardzo bym chciała już być w 9 miesiącu i urodzić maleństwo w pełni zdrowe i silne :).Wczoraj z chłopakiem już wymyśliliśmy imiona, dziewczynka to będzie Ewelinka  ;)a chłopiec Tomuś ;).Jeżeli urodzi się dzidziuś z czasem postaramy się o drugie dlatego obydwa imionka jakie proponujemy napewno sie przydadzą :p... noo.. chyba że los nam sprawi podwójne szczęście... ::) ::) ::).Pozdrawiam mamusie oczekujące... ;D.

Lilka pisze:
a nasza córunia bedzie Natalia :D

ale podoba mi sie tez Lena

Ja również jestem za Natalią.Nasza ma już prawie 8 mieisęcy i wiekszość mówi, że to bardzo ładne, dobre imię. A pozostali nie mówią nic i niech tak zostanie.
Propozycje były: Wiktoria, Weronika, Kinga a dla chłopca - Adam, Filip

hej!!!
My dla dziewczynki mamy Kamila, a dla chłopca ciągle debatujemy Michał a może Tomek albo Tadeusz. Mamy jeszcze kilka miesięcy na podjęcie ostatecznej decyzj...
Wybieranie imienia to strasznie trudne i odpowiedzialne zajęcie!!!!
Pozdrawiam!!

Wybór imienia to naprawdę trudna sprawa. Moim zdaniem najlepsze są imiona, które mozna zdrobnić ale generalnie są w jednej formie np. Marta, Pola, Lena,. Ale niestety większość imion jest bardzo długa w pełnym brzmieniu np. Aleksandra, Katarzyna itp - a potem i tak nikt nie mówi tak do dziecka (lub później) tylko Ola, Kasia.

A u mnie będzie dziewczynka i mamy dwie opcje HANIA albo LIWIA a dla chłopca miałam JAŚ !! Jeszcze jest troche czasu więc moze mi sie zmieni ale faktycznie cięzkie zajęcie wybrać imię !!

reklama
Witam mamusie! :)      Jestem w ósmym tygodniu ciąży i już z mężem wiemy że to będzie dziewczynka, dlatego iż  nasze starsze pociechy posiadają  oryginalne imiona (Bianka Lilianna i Herman Olgierd) postanowiliśmy że nie zaprzestaniemy na naszej "tradycji" i nasz trzeci skarb również  będzie miec niespotykane imię mianowicie na początku miała być Waleria Vanessa ale podobo brzmi zbyd poważnie dlatego  nasza księżniczka będzie Inez Carmen ::).Pozdrawiam!.

Do góry