Jeżeli już mówimy o imionach to mi bardzo podobają się zwykłe i proste takie jak np Ola,Madzia ,Kasia, Bartuś, Krzyś,Piotruś itp.To sa bardzo ładne ,skromne i urocze imionka, nie moglibyśmy z partnerem nazwać dziecka Mariarosa ,Tristan,Benedykt czy Lorin... owszem, może tych Oli , Kasi , Marysi za wiele już mamy na świecie, ale przecież Nataniel czy Leticia to już przesada? co gdy się ujawni że nasze pociechy będą w przyszłości wytykane palcami za takie 'wymyślone" imię...wydaje mi się że trzeba docenić nasze Polskie piękne imiona przecież jest ich tak wiele...
.Myślę że wszystko im prostsze tym ładniejsze, tak jest chyba ze wszystkim, we wszystkim trzeba znać umiar i zachować zdrowy rozsądek.Mam koleżankę która ma 9 letnego syna któremu dała na imię ...Mścisław,- koledzy z tego powodu nadająmu wiele niezaprzyjemnych"ksyw" co dla takiego jeszcze dziecka napewno jest przykre i bolsne, koleżanka mówi, że gdyby mogła zmieniła by imię synowi.Dlatego wybór imienia jest niezwykle ważnym momentem w życiu rodzica mamy je wkońcu na całe życie....
Jej ,ale się rozpisałam ;D zapomniałam się pochwalić właśnie wczoraj dowiedziałam się, że zostanę mamą :
jestem z tego powodu zachwycona :laugh: bardzo bym chciała już być w 9 miesiącu i urodzić maleństwo w pełni zdrowe i silne
.Wczoraj z chłopakiem już wymyśliliśmy imiona, dziewczynka to będzie Ewelinka
a chłopiec Tomuś
.Jeżeli urodzi się dzidziuś z czasem postaramy się o drugie dlatego obydwa imionka jakie proponujemy napewno sie przydadzą
... noo.. chyba że los nam sprawi podwójne szczęście... :
:
:
.Pozdrawiam mamusie oczekujące... ;D.