reklama
Ż
żużaczek
Gość
bardzo "mocne" Jesli będzie to wysoki i postawny męzczyzna, to ok... ale jesli wyrosnie na filigranka... to Borys moze go przytłoczyć. Ma duzy bagaz historyczny
La Sorpresa
Zaciekawiona BB
Ja chciałam swoim dzieciom dać imiona jak najbardziej "międzynarodowe", tzn żeby oryginalna pisownia była zrozumiała dla innych narodowości, no i w ten sposób córczka ma na imię Paula (nie znosi jak ją mylą z Pauliną) a synek to Gabriel. Oczywiście są też inne tego typu imiona, np Anna czy Robert. Wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach, kiedy powoli zacierają się granice między narodami i mamy ze sobą więcej kontaktu a przy tym mówimy różnymi językami, kryterium, którym kierowałam się wybierając imiona dla swoich dzieci, ma uzasadnienie. Zatem polecam: Paula i Gabriel
HEY PRZECZYTAŁAM JAKIE MACIE PROPOZYCJE CO DO IMION NIEKTÓRE MI SIĘ PODOBAJĄ NP.BORYS,JAKUB,ZUZIA.
MY WYBRALIŚMY IMIONA CHOCIAŻ TO DOPIERO 20 TYDZIEŃ DLA CHŁOPCA MARCEL A DLA DZIEWCZYNKI JULIA.MI SIĘ PODOBAJĄ MOJEJ MAMIE TEŻ.
NAPISZCIE CO O NICH SĄDZICIE
MY WYBRALIŚMY IMIONA CHOCIAŻ TO DOPIERO 20 TYDZIEŃ DLA CHŁOPCA MARCEL A DLA DZIEWCZYNKI JULIA.MI SIĘ PODOBAJĄ MOJEJ MAMIE TEŻ.
NAPISZCIE CO O NICH SĄDZICIE
Ż
żużaczek
Gość
Jak sie chcecie pośmiać, ale tez i natchnienie złapac: http://www.skarbczyk.com/index.php?l=w&mid=l&n[]=37
klementynka
Fanka BB :)
To ja mam zadanie dla was, proszę mi w wolnej chwili wymyślić zdrobnienia dla OLGIERDA, bo widzę że cięzko będzie tatusia przekonać, żeby odstąpił, aczkolwik wolę to niż Stanisława
Ja wymyśliłam, natchniona bajką, Olinek i oczywiście Olo Halski, pomocy!!!!!!!!!!
Ja wymyśliłam, natchniona bajką, Olinek i oczywiście Olo Halski, pomocy!!!!!!!!!!
Kiedy byłam w ciąży to jednomyślnie z mężem postanowiliśmy że córka będzie nosiła imię Julia ( tak też się stało) ;D
chłopca nie braliśmy w ogóle pod uwagę.
Ale na wszelki wypadek myślałam o Kubie.
Mojego brata babcia chciała nazwać Ignas?!?!?!?!?
A mnie chciała nazwać Dagmara może i nawet ładnie
ale mamie sie nie podobało i jestem justyna
chłopca nie braliśmy w ogóle pod uwagę.
Ale na wszelki wypadek myślałam o Kubie.
Mojego brata babcia chciała nazwać Ignas?!?!?!?!?
A mnie chciała nazwać Dagmara może i nawet ładnie
ale mamie sie nie podobało i jestem justyna
kaszu27
Październikowa mamusia
Ja z mężem wybrałam dla chłopczyka Patryk, ale prawdopodobnie będziemy mieć dziewczynkę, więc wybraliśmy dwa imiona Vanessa i Laura. Wygrała LAURA!!
Nasza córcia będzie WERONIKA INEZ...imię wybraliśmy już 10 lat temu...wtedy nie było tak popularne...chciaż zauważyłam ,że ostatnio też jakoś przycichło...a drugie (INEZ)...bo to po hiszpańsku Agnieszka...a ja mam na imię Agnieszka... ;D
reklama
aga29
Fanka BB :)
Czesc kochane!!
Mysmy tez juz wybrali imie dla bobaska, chociaz jestem dopiero we wczesnej ciazy :
Chcielismy,by byly to imiona miedzynarodowe, by nikt ich nie znieksztalcal (mpj maz jest obcokrajowcem i bardzo sie denerwuje, gdy moja rodzinka bardzo przekreca jego imie,w poszukiwaniu polskiego odpowiednika : : :)
Wobec tego po dlugiej naradzie zdecydowalismy sie, ze jesli bedzie dziewczynka,to nazwiemy ja Julia, a jesli chlopiec to bedzie Erik. Chociaz mnie jeszcze Marcel po glowie chodzi.
Zycze wszystkim przyszlym mamuskom duzo zdrowia i spokoju!
Mysmy tez juz wybrali imie dla bobaska, chociaz jestem dopiero we wczesnej ciazy :
Chcielismy,by byly to imiona miedzynarodowe, by nikt ich nie znieksztalcal (mpj maz jest obcokrajowcem i bardzo sie denerwuje, gdy moja rodzinka bardzo przekreca jego imie,w poszukiwaniu polskiego odpowiednika : : :)
Wobec tego po dlugiej naradzie zdecydowalismy sie, ze jesli bedzie dziewczynka,to nazwiemy ja Julia, a jesli chlopiec to bedzie Erik. Chociaz mnie jeszcze Marcel po glowie chodzi.
Zycze wszystkim przyszlym mamuskom duzo zdrowia i spokoju!
Podziel się: