reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

My mamy imię i już, nie rozmyślam nad innym, po prostu już jest Martusia i koniec no chyba,że Tynka tu ma jakieś wątpliwości to mi daje trochę do myślenia, czy by nie poszukać innych;-);-)ale mąż już podjął decyzję,spasowało mu i koniec.Antonina...Tosia mi się podoba ale Antonina...;-);-)my wolimy takie zwykłe co nie mają jakiś dziwnych zdrobnień:-)

reklama
NO wlasnie caly prblem z tymz e Tosia mi sie podoba i Pawlowi tez ale nam nikt nie zarejestruje córki jako Tosi.bo w Polsce jest takie prawo ze zdrobnien sie nie uznaje i musialaby byc Antonina a to mi juz nie pasi w ogole z Emilka bylo jakos łatwiej:baffled:

No bo i Emilia i Emilka ładnie brzmi, nam musi brzmieć wszystko łądnie i imię i jego zdrobnienia,dlatego bardzo ciężko wybrać imię

A jeszcze żeby było orginalne a nie oklepane, jak niektóre. My teraz zastanawiamy się nad drugim imieniem i ni w ząb :no:

PAwel upiera sie przy Lenie....:baffled: ja to chyba sie zdecyduje jak zobacze malenstwo:tak: albo jak zostane postawiona przed faktem dokonanym gdy bede trzymala akt urodzenia w rece;-) :-p

Tynka, upewnij sie co do tej Tosi... czesc imion ktore kiedys byly wylacznie zdrobnieniami teraz funkcjinuje jako osobne imiona, takze nie zakladaj z gory ze nie zarejsetruja Tosi :)

reklama
Do góry