reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

siostra szwagra Jacka w to wierzy...

ma juz czworke dzieci...co bog da to wychowa...

dla mnie to tez bzdura, jestem tak rozregulowana ze juz bym chyba 10 bachorkow miala...

reklama
Ale NPR to nie tylko kalendzrzyk i powiem Wam ze jak w Uk na naukach przedmalzenskich popatrzylam jaki oni sprzet do tego maja to bylam w szoku. I bylabym sklonna uwierzyc ze to dziala.Ale nie chcialoby mi sie z tym codziennie pierdzielic. Dlatego spiralka jest git.

A najfajniejsze jest w UK to, że mają specjalne kliniki planowania rodziny:tak:
i nawet w sobotę otwarte
a atmosfera tam panująca - no jak na wczasach:-D
i minimum formalności
ankietę wypełnia się dobrowolnie
nikt nie sprawdza czy ja, to ja
ciagle pytają się o samopoczucie
nawet kawkę robią

reklama
hehehehehehehehe, ja najwiecej o npr czytalam, jak chcialam zajsc w ciaze :-D :-D :-D
badanie sluzu i takie tam.
sprawdzilo sie za trzecim razem :-) i mamy Fijolka
ale w zyciu nie zaufalabym temu, napisalam generalnie tak, bo np. kochamy sie kilka dni przed i po @, nigdy nie wykraczamy poza ten okres 3-4 dni.

kiedys stosowalam z dluzszym zapasem (10-11dni, niby tak wychodzi z cyklu), i niestety wpadlismy. niestety nie wiedzialam o tym (do glowy by mi to nie przyszlo, zorientowalam sie, ze cos jest niehalo tydzien po terminie @ dopiero. jakos dziecko te pare lat temu nie miescilo mi sie w swiatopogladzie chyba), niestety na siebie nie uwazalam, niestety stracilismy aniolka. chociaz pewnie nie dlatego, ze nie uwazalam. ale tego nigdy nie bede wiedziec na 100%.
a wtedy kochalismy sie w 9 dniu cyklu, choc zachodzi sie ponoc dopiero od 12-16.

Do góry