reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

moja kuzynka nazywa sie Antonina i wszyscy mowia na nia Tosia,:tak:
A Lena tez bardzo mi sie podoba

my tez juz mamy imie wybrane ale nie moge zdradzic bo moja siostra czesto myszkuje u nas na forum a chce jej zrobic niespodzianke:-D

reklama
Tak przegladam stare posty i az usmiech na twarzy mi sie pojawia (pomimo tego, ze okropnie sie czuje). To ciekawe ile imion sie wertuje kiedy nagle na swiecie ma sie pojawic dziecko , a wrezultacie prawie kazda z Was wybrala inne niz na poczatku byla mowa :-) hehe, my mielismy wybrane od poczatku ciazy i tak zostalo, chociaz miala byc dziewczynka i miala sie nazywac Klaudia Magdalena Piotrowska, ale urodzil sie chlopiec (wiedzielismy juz we wrzesniu) i mielismy wybrane tez imie dla chlopca wiec jest Gracjan Aleksander Piotrowski. Jak bedzie teraz dziewzcynka to bedzie Klaudusia, a jak chlopiec to bedzie Mikołaj Sebastian.

A jak u Ciebie Lorien, masz juz wybrane imionka dla "nowego" bejbika?

My też dość stali byliśmy w swoich wyborach :tak: Przynajmniej od momentu jak wiedzieliśmy już na 100%, że będzie chłopczyk ;-)
Też jestem ciekawa jakie tym razem Lidka wybierze imię :-D

Póki co imienia jeszcze nie mamy. Imię dla chłopca to będzie duży problem,mamy odmienne zdanie. Dla dziewczynki też nie wiemy, ale po prostu dlatego, że nic nam się nie podaba :-p

Hihihi. Zresztą macie jeszcze dużo czasu na wybór imienia :tak::-D:-D Ale sama się rozmarzyłam jak mi się przypomniał okres wyboru imienia dla naszego szkraba :-D:-D:-D:-D:-D:-D

To tak jak u mojej kumpeli. Ona z mężem wybrali imię dla córci Jagódka, a ich starsza córcia nie mogła tego zapamiętać i mówiła, że jej siostrzyczka będzie miała na imię Wisienka :-D:-D:-D:-D:-D De facto stanęło na Mai :-D:-D:-D:-D:-D:-D

To tak jak u mojej kumpeli. Ona z mężem wybrali imię dla córci Jagódka, a ich starsza córcia nie mogła tego zapamiętać i mówiła, że jej siostrzyczka będzie miała na imię Wisienka :-D:-D:-D:-D:-D De facto stanęło na Mai :-D:-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D dobre!!! Z drugiej strony w tej chwili tak dziwne imiona nadają dzieciom, ze w sumie wcale nie zdziwiloby mnie to jakby USC zgodzil sie na imie Wisienka:baffled:

reklama
My od poczatku chcielismy dla syna Filip a dla córki Zuzia. Tzn były moje inne propozycje ale tylko na Zuze zgadzalismy sie z małżonem razem :-)
Gdybym miała druga córcie - nazwałabym ją Tatiana. Podoba mi się tez parę innych (Inga, Iga, Marcela, Kaja) ale nie sadze byśmy się tak łatwo jak w kwestii Zuzki dogadali. Gdyby był syn to będzie raczej Kacper - Filipów się nam za dużo ostatnio porodziło wśród znajomych :-)

Do góry