reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imię dla dzidziulki

reklama
Julka jest tylko Julia. ni chciałam drugiego imienia. ja zawsze mam problem przy wypełnianiu jakis formularzy czy podac jedno czy dwa imiona, a poźniej nie wiem jak podałam:-D. A jakbysmy mieli drugie dziecko to nie mam pojecia jakie imie bysmy dali bo przy Julce nie mogliśmy dojść do porozumienia. Imie w końcu wybralismy miedzy moimi skurczami w pokoju przedporodowym:szok::-D

A moja córunia to Nadia Małgorzata Mańczak drugie imię po mnie:-)
Jeśli będziemy mieli kiedyś synka to chciałabym Vincent Oliver:tak: ale to się jeszcze pewnie dużo razy zmieni:-D A dla dziewczynki podoba mi się Nina, Melissa, Natasza, Apolonia (Pola) i Anastazja (Nastia). I powiem wam że jeśli będziemy mieli drugą córeczkę to będzie problem na które imię się zdecydować bo wszystkie nam się podobają, Olemu też.:tak:

Roch ma trzy imiona:-p
Roch Franciszek Józef, każde imię ma jakieś znaczenie.
Ja tylko zaakceptowałam, wybierał małż;-)
Dla dziewczynki chciałam Gaya Zofia
a teraz wybrałabym dla córki
Agata Zofia.
Zofia po ukochanej prababci:tak:

U nas też dziewczyny maja po dwa imiona.
Patrycja Halina i Maria Abigail. Partycja ma drugie po babciach (obydwie Halinki) a Marysia miała być odwrotnie (Abigail Maria) ale moja mama stwierdziła że nawet nie będzie umiała wymówić imienia wnuczki więc zamieniliśmy (chociaż nam się bardzo podobało Abi, no ale rzeczywiście Maria jest bardziej międzynarodowe a nie wiadomo gdzie ją życie zaniesie). Dla synka mam wybrane imię już od 10 lat Kacper Daniel, no ale jak na razie nam sie synek nie trafił :no::no:

Jeśli będziemy mieli kiedyś synka to chciałabym Vincent Oliver:tak: ale to się jeszcze pewnie dużo razy zmieni:-D
Elma a kiedyś mówiłaś, że synka nazwiesz Filip :-):-):-):-)
Mój synio ma dwa imiona Filip Kajetan.
"Filipa" wymyślił mąż, a ja po przeczytaniu znaczenia w księdze imion ("kochający konie") zaakceptowałam. Drugie imię zostało wyliczone przez moją mamę - numerologa. Dzień przed narodzinami Fifiego dostałam listę imion, a że akurat czytałam książkę o małym chłopczyku, którego rodzice prowadzili stadninę i tenże chłopiec nazywał się Kajtuś to zostało jak zostało.
Z imion dziewczęcych najbardziej podoba mi się: Ada, Julia, Iza.
Z imion dla chłopców podobają mi się jeszcze: Ignacy, Mikołaj, Miłosz. Tylko, że jeśli kiedyś będę miała drugiego synia to wątpię aby Mąż zgodził się na któreś z tych imion.

reklama
Do góry