reklama
Lidka, i to duży strach ;-) Przykład mojej kumpeli uzmysłowił mi jak ważny jest wybór imienia dla dziecka, tak by to pierwsze dziecię nie miało problemów z jego wypowiedzeniem Moja babcia dała swojemu drugiemu synowi na imię Bronisław, a moja mama i jej siostra nie umiały wymówić imienia swojego mlodszego braciszka i został przez wszystkich przechszczony na Jacka Wujek Bronek ma wpisane w dowodzie i tak go znają wszyscy w pracy, a cała rodzina mówi do niego Jacek
Zresztą wymowa imienia stwarza problemy nie tylko starszemu rodzeństwu ale też samym dzieciaczkom. Jak byłam na Śląsku to Ania (APH) stwierdziła, żę strasznie ciężkie imię nadali synkowi, bo on nie umie wypowiedzieć ROBERT. Za dużo R w tym imieniu ;-) Mój synek też zbyt szybko nie wypowie swego imienia I to jest chyba lekcja dla nas na przyszłość ;-)
Zresztą wymowa imienia stwarza problemy nie tylko starszemu rodzeństwu ale też samym dzieciaczkom. Jak byłam na Śląsku to Ania (APH) stwierdziła, żę strasznie ciężkie imię nadali synkowi, bo on nie umie wypowiedzieć ROBERT. Za dużo R w tym imieniu ;-) Mój synek też zbyt szybko nie wypowie swego imienia I to jest chyba lekcja dla nas na przyszłość ;-)
aph
Mamy styczniowe 2007 Mama Roberta 24.12.06
Oj tak. Teraz Robert na siebie mowi: Bobet
Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
A Gracjanek zapytany, jak się nazywa to mówi : Niunia
Coyote
Brawo dla Emi!!!! dziecko juz nie zginie, przedstawić sie potrafi :-)
U nas bedzie z tym ciezko, bo stosunkowo długo i trudno - jeszcze w ciąży sie smialismy z tego, ze kiedys bedzie problem ze zmieszczeniem imion i nazwiska w rubryki do formularza na dowód osobisty (Gracjan Aleksander Piotrowski);-)
U nas bedzie z tym ciezko, bo stosunkowo długo i trudno - jeszcze w ciąży sie smialismy z tego, ze kiedys bedzie problem ze zmieszczeniem imion i nazwiska w rubryki do formularza na dowód osobisty (Gracjan Aleksander Piotrowski);-)
geperty
Mamy styczniowe 2007 Kasia Mamusia Nikusia
A my imię Nikodem wybraliśmy jak miała się urodzić Tomka siostrzenica (ma już prawie 6 lat ), przeglądaliśmy kalendarz i przypadkowo zgodnie uznaliśmy, że bardzo nam się ono podoba . Dla córeczki chciałam Sandra, ale do końca nie byłam przekonana, dobrze, że wyszedł chłopiec . Natomiast druga dzidzia będzie się nazywać Martusia , a jak chłopiec to nie wiem, podobają mi się Szymon albo Remek (Remigiusz), ale Tomkowi nie bardzo, szczególnie to drugie .
Coyote
No Coyote zaszaleliście ale bardzo ładnie razem pasuje i brzmi ślicznie.
.
Dziekuje bardzo! ale tak nie chwaląc się to nam tez sie baaardzo podoba i tak stwierdzilismy, ze niczego ładniejszego nie wymyslimy dla naszych przyszłych dzieci ;-)
reklama