reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dzidziulki

moj tato ma dwie siostry i jednego brata.
siostry kazda miala dwie corki, moj tato tez dwie corki, choc dziadkowie strasznie chcieli wnuka (a to bylam ja mialam miec na imie Marcin) i moja siostre (dzidkowie raczej powoli stracili nadzieje).jakies 6 lat temu najmlodszy brat doczekal sie pierwszego dziecka i tez jest dziewczynka, drugi urodzil mu sie chlopiec-Maciej rodzynek- wyjatkowo wzbudzil zachwyt sfeminizowanej rodziny....

ale za to prawnuki babci to jka na razie sami chlopcy.

reklama
Płeć dziecka zależy tylko od faceta ..... z naszej komórce jest Y i jesli pierwszy do niej dotrze plemniczek Y to będzie dziewczynka, a jeśli X to chłopczyk.

Płeć dziecka zależy tylko od faceta ..... z naszej komórce jest Y i jesli pierwszy do niej dotrze plemniczek Y to będzie dziewczynka, a jeśli X to chłopczyk.

Dokładnie tak jest, ale dzięki tamu można (z dużym, choć nie calkowitym prawdopodobieństwem) "zmajstrować" taka płeć dziecka, jaką się chce, bo te plemniki Y są szybsze niż X, ale za to mniej żywotne. Chłopak więc wychodzi najczęściej na początku i w trakcie owulacjii, a dziewczynka tuż przed owulacją, bo ten X siedzi sobie i czeka żywy aż dopadnie jajeczka.

Moja kumpela chciała bardzo chłopczyka i wyliczyła sobie konkretnie kiedy ma dni płodne. Jej mąż jest policjantem i akurat wrócił ze służby. Wykompał się , powalił do wyreczka , a Aga się do niego dobiera. On nie bardzo chętny (bo zmęczony) mówi
- Idź spać babo, ja dziś nie mam siły.
a ona na to:
- Daruś, to ty śpij, a ja tu sobie poradzę!
No i wiecie co? Poradziła sobie:-D :-D :-D !!!

:-) jest dokładnie tak, tylko że odwrotnie.
żeńska para chromosomów płciowych to XX, a męska XY.
każy człowiek ma 46 par chromosomów, w tym 1 par wlasnie płciowych. w komórce płciowej, pary rozdzielają się i każde z rodziców daje po jednym chromosomie z pary. w przypadku płciowych, kobieta zawsze daje X, a facet albo X albo Y - jak da X, to jest dziewczynka, jak da Y, to mamy chłopczyka:tak:
jesli któras para chromosomów się nie rozdzieli i pójdzie para od jednego z rodziców i od drugiego pójdize jeden, to wystepuje trisomia (np. taka trisomia na 18 parze chromosomów daje zespół Downa, niektóre trisomie dają niestety wady śmiertelne)

No i wiecie co? Poradziła sobie:-D :-D :-D !!!

No ale owocnie..tj zaowocowało synkiem?,...czy dziewucha miała po prostu przyjemność :-)?

Mój wujek miał 2 synów. I bardzo chciał córkę. Spróbował z żonką i urodził sie trzeci syn...Wujek stwierdził, ze mogą jeszcze raz spróbować, bo dadzą rade z 4 dzieci, zwłaszcza, ze czwarta może być dziewczynka. No i ciotka zaszła w ciążę i okazało sie , że będa ...bliźniaki!!!!:tak::tak::tak::tak:
Wujek przerażony, modlił się , aby choc jedno dziecko to była paniusia...i figa ma teraz pięciu synów...łobuzy jak cholera!:-)

Xandii
to twój tatuś jest dzielny! Własne dziecko sam odebrał, ho ho...

Xandii niezła masz koleżankę :D :D

Wiecie ja tez próbowałam żeby wyszło na chłopca i jakoś mi sie nie udało. Trzy dziewczyny!!! Może oprócz tych chromosomów to jeszcze zalezy od jakichś predyspozycji. Zwłaszcza, że u mnie w rodzinie to wsame dziewczyny :)

reklama
Kamilala, wycudowała chłopczyka- kacperka. zresztą niezły z niego numerek, całkiem jak mamusia:-D

a tatuś po prostu nie miał wyjścia, choć chyba całe szczęście, że się jakoś trzymał i nie fajtnął mamie - to dopiero by było!

Do góry