reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ilość ciuszków w wyprawce

Ja bym się nie sugerowała prenatalnymi, bo one nie są od tego, żeby dobierać rozmiar ciuszkow ;) tym bardziej na etapie 30tygodnia, gdzie jeszcze milion różnych rzeczy może wyjść do porodu.
Dla mnie ilość rzeczy wystarczająca, najwyżej dokupisz po porodzie. Ja wychodziłam z założenia po 10 sztuk każdego i się sprawdziło. Jedyne co skoro uważasz, że będzie wysoki albo będzie szybko rósł to myślałbym o większych rozmiarach już, bo moje dziecko co według prenatalnych ,,będzie z tych mniejszych" to po miesiącu już nosiło 68, a po 2 miesiącach 74 ;)

reklama
Ja bym się nie sugerowała prenatalnymi, bo one nie są od tego, żeby dobierać rozmiar ciuszkow ;) tym bardziej na etapie 30tygodnia, gdzie jeszcze milion różnych rzeczy może wyjść do porodu.
Dla mnie ilość rzeczy wystarczająca, najwyżej dokupisz po porodzie. Ja wychodziłam z założenia po 10 sztuk każdego i się sprawdziło. Jedyne co skoro uważasz, że będzie wysoki albo będzie szybko rósł to myślałbym o większych rozmiarach już, bo moje dziecko co według prenatalnych ,,będzie z tych mniejszych" to po miesiącu już nosiło 68, a po 2 miesiącach 74 ;)

Właśnie już wszystkim zaintereswnaym mówię, że jakby chcieli kupić ciuszki to żeby już kupowali na 68 ;)
Ja się nie sugeruję tylko prenatalnymi, normalnymi USG od mojego prowadzącego też się sugeruję ;)

Moja córcia urodziła się malutka 2660 i 52 cm. Na początku wszystko wydawało mi się duże, ale już po 2-3 tygodniach około odkładałam te najmniejsze body.

Moja córka urodziła się długą 60 cm. Rozmiar 62 nosiła... 2 tygodnie. 😂 W 56 w ani jedna rzecz z wyprawki nie weszła. 😂

H&M wypada większy faktycznie niż Smyk/Sinsay, trzeba pamiętać o tym, kupując ciuszki w Smyku czy Sinsayu, żeby się nie przejechać, że coś jest za małe. ;)

Syn urodził się 59 cm długi.. i te na 56 były dobre do szpitala .. no w sumie na pierwszy tydzień bo miał podkurczone nóżki . Szybko wyrastał z ciuchów . Przegląd robiłam raz w tygodniu . Teraz obecnie ma 13 miesięcy , a ciuchy nosi na 92 cm .. tzn spodnie na 92 a góra na 86 😅

Moja córka urodziła się długą 60 cm. Rozmiar 62 nosiła... 2 tygodnie. 😂 W 56 w ani jedna rzecz z wyprawki nie weszła. 😂

H&M wypada większy faktycznie niż Smyk/Sinsay, trzeba pamiętać o tym, kupując ciuszki w Smyku czy Sinsayu, żeby się nie przejechać, że coś jest za małe. ;)

Dlatego mam w sumie taki trochę miks - 62 i ze Smyka, Sinsay i 62 z H&M, ale też 56 z H&m co według wielu jest jak 62 ;D

Więc myślę, że taki zestaw powinien mi wystarczyć ;D zaraz potem są święta (termin porodu to niby 27.11), to można zażyczyć sobie ciuszki w rozmiarze 68 hahah

Smyk tez raczej jest większy, zalezy, na jaką serię się trafi. Kupilam na lato dwa zestawy bodziakow, to jeden był dobry, a drugi rozmiar większy. Niektorzy twierdzą, ze się kurczą w praniu, ale nie zaobserwowałam.

Sinsay i C&A wychodzą podobne rozmiarami, H&M i smyk większe.

Za to na później H&M ma super legginsy na szczuple dzieci, a z sinsaya i smyka wszystko mojemu spada z pupy.

reklama
No nic, pozostaje bazować na tym co mam, i zobaczymy jak już mały człowiek będzie na świecie ;D

ciężko tak wywróżyć ;D
Sklepów nie zamykają, najwyżej się dokupi, bardziej obstawiam, że jeżeli już to mniejsze niż większe.

Do góry