reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to jest kompletna wyprawka ?

Witam ! termin porodu mam na 10.10. 2014 i już kompletuje wyprawkę dla dziewczynki . Nie chce przesadzić z kupnem ciuszków ale boję się że może mi zabraknąć . Poradźcie mi czy to wystarczy , wszystko w rozmiarze 62 : 10 pajacyków, 10 body z krótkim rękawem , 10 body z długim rękawem , półśpiochy 4 szt , czapeczka 4 szt , 2 śliniaki , skarpetki 6 par , 1 łapki niedrapki , 2 sweterki rozpinane grubsze rozmiar 68

reklama
Wszystko zależy jak często będziesz prać. Jeśli często to powinno wystarczyć. Ja bym jednak dokupiła kilka sztuk w mniejszym rozmiarze. Moje 4 kg kluski z 2 miesiące nosiły 56. Październik może być i ciepły i zimny, pewnie przydałby się jakiś kombinezon jesienny.

Tak ja również polecam coś mniejszego. Moja Mała na początku nosiła 56 :)
Kombinezon też dobry pomysł, bo z tą pogoda to niewiadomo.

Ps. Nie za wcześnie z tą wyprawka? Już się pewnie nie możesz doczekać?

Też polecam zakupić parę rzeczy w rozmiarze 56. Moja córka jak się urodziła miała 55 cm, a i tak sporo czasu chodziła w ubrankach na 56. Myślę, że kombinezon albo chociaż jakiś dresik polarowy może Ci się przydać, a w razie potrzeby zawsze możesz dokupić już we wrześniu/październiku jakąś kurtkę czy coś jak będzie chłodno :)

ja bym jeszcze jakieś doły dokupiła, w sensie śpiochy czy półśpiochy, no i kilka rzeczy w rozmiarze 56... moja się urodziła 58cm, a i tak pierwsze 2-3 tyg nosiła 56. sweterki 68 mogą się okazać mega za wielkie... no i na pewno jakiś kombinezon/kurtkę+ciepłe spodnie(przynajmniej polarowe), jakieś pajacyki grubsze ze 2

Kochana, a myślałaś jeszcze o jakiś czapeczkach itp? Czy uznałaś je za oczywisty zakup :) Tak jak dziewczyny wyzej radzą, warto dokupić jeszcze jakiś kombinezon, bo październik czasem potrafi być zimny.

reklama
Zdecydowanie dokupiłabym rekawiczek niedrapek- mój Prezes szybko je obsliniał i trzeba był zmieniac żeby nie zmacerował łapek w mokrych, i czapeczki - czasami b poci sie główka przy karmieni, a do spania trzeba czystą. " Doły" w postaci półspichów zdecydowanie przydatne z uwagi na lużne kupki na początku i przewijanie naście razy. Podobnie jak kaftaniki wiązane z boku jak kimonko, które bbb sie przydałay w tym zestawie po porodzie z uwagi na susząca sie pepowinke czyli pępucho..Pajacyki na noc, reszta na dzień-- tak szybciej nauczy sie odrózniac pory doby i sapc więcej w nocy. I sztywny rożek - zdecydowanie ułatwiał wyciąganie małego z szpitalnego akwarium, a sąsiadce obok po CC wogle umozliwiał karmienie , bo ciężko jej było.Poduszka do karmiania przydatna, ale niekoniecznie od razu po porodzie bo dziecko leciutkie i sie tuli, choc trenuje już prawidłowe nawyki..Poduszka do siedzenia po porodzie ( taka oponka) w moim przypadku bezcenna... Pomyśl o śpiworku do spania lub woombie , jesli Mała miałaby b wygórowany odruch Moro, choć to dugie to juz znacznie droższa sprawa. U nas było to zbawienne. Dziewczynki z reguły sa mniejsze czyli 56 pewnie wystarczy, ale znowu jeszcze biegac w ubrankach nie będzie, więc i 62 ok, byle nie fałdowało sie na pleckach. I coś cieplejszego na wyjście ze szpitala + kocyk lub spiworek do fotelika samochodowego. Powodzenia Mamo.:happy2:
ms

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry